Membrii Comisiei Electorale Centrale au avut o întrevedere cu președinta Maia Sandu. Au discutat despre alegerile parlamentare anticipate

Autor: , in Actualitate / COVID-19 / Politic / 29 aprilie, 2021, 17:40

Membrii Comisiei Electorale Centrale au avut joi, 29 aproilie, o întrevedere cu președinta Maia Sandu. Întâlnirea a avut loc în contextul pregătirilor pentru alegerile parlamentare anticipate, stabilite pentru data de 11 iulie curent.

Potrivit Comisiei Electorale Centrale, discuțiile au vizat activitățile ce urmează a fi desfășurate de către autoritatea electorală pentru asigurarea unui proces electoral liber și corect, cu respectarea cadrului legal existent.

În acest sens, membrii Comisiei au informat că vor estima bugetul pentru scrutin, devizul de cheltuieli fiind înaintat Guvernului Republicii Moldova pentru a fi identificate resursele financiare necesare.

Potrivit președintelui CEC, Dorin Cimil, dat fiind termenul restrâns în care urmează să fie organizate alegerile parlamentare anticipate, instituția deja a început să elaboreze planul detaliat al acestora. În perioada imediat următoare, CEC va stabili devizul necesar de cheltuieli, precum și numărul de secții de votare și de funcționari electorali ce vor fi implicați în scrutin atât în țară, cât și peste hotare. Până la începerea oficială a perioadei electorale, Comisia va asigura elaborarea și aprobarea Planului calendaristic pentru realizarea acțiunilor de organizare şi desfășurare alegerilor parlamentare anticipate.

Le-am transmis membrilor CEC că misiunea noastră majoră este să asigurăm un scrutin liber și corect – aceasta este așteptarea cetățenilor, indiferent unde s-ar afla ei, și aceasta este temelia unui stat de drept, democratic. Totodată, am amintit despre faptul că CEC este o instituție-cheie în contracararea unor practici ce încalcă Codul electoral, cum ar fi finanțarea ilegală a partidelor”, a declarat Maia Sandu.

Părțile au abordat și subiectul organizării alegerilor în condiții pandemice, în scopul prevenirii răspândirii infecției COVID-19.

Amintim că președinta Maia Sandu a emis Decretul privind dizolvarea Parlamentului și a anunțat data alegerilor parlamentare anticipate pentru 11 iulie 2021.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X