Rețea specializată în contrabanda cu țigări în raionul Briceni. Doar unul dintre suspecți a fost reținut

Autor: , in Social / 30 aprilie, 2021, 16:37

Activitatea infracțională de comitere a contrabandei cu țigări, nemijlocit pe malul râului Prut, în perimetrul satului Șirăuți, raionul Briceni, a fost deconspirată de Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) de comun cu SPIA al MAI, în noaptea de 29 spre 30 aprilie.

În momentul descinderii, figuranții au reușit să părăsească locul faptei cu un microbuz. La fața locului, au fost depistate: 70 de cutii, a câte 50 de blocuri de țigări în fiecare de marca Ashima fabricate în China și Ritm – de producție autohtonă, valoarea cărora ar fi de aproximativ 0,5 milioane lei. Tot acolo, au mai fost depistate: o barcă din cauciuc gonflabilă cu motor, pompă pentru umflarea bărcii și o vâslă”, anunță PCCOCS.

În cadrul cercetării la fața locului, prin implicarea expertului criminalist, a fost posibilă fixarea urmelor de încălțăminte și de cauciuc lăsate de automobil. La scurt timp, pe urme fierbinți, a fost identificat microbuzul care, ca și obiectele indicate supra, a fost recunoscut în calitate de corp delict, în scopul posibilei ulterioare confiscări.

Tot noaptea, a fost identificat și reținut pentru 72 de ore unul dintre liderii grupării criminale. După înaintarea învinuirii, procurorii vor solicita mandat de arest pentru un termen de 30 de zile.

La moment, acțiunile de urmărire penală sunt în plină desfășurare pentru stabilirea și reținerea tuturor infractorilor implicați, dar și colectarea de noi probe. Procurorii PCCOCS, de comun cu ofițerii SPIA, urmează să verifice și să acumuleze probe în sensul implicării sau neimplicării angajaților postului Poliției de Frontieră responsabil de segmentul geografic în care a fost contracarată infracțiunea.

Potrivit legii penale, faptele comise sunt pedepsite cu închisoare de la 4 la 10 ani, iar persoana juridică se pedepseşte cu amendă în mărime de la 8.000 la 12.000 unităţi convenţionale (400.000 – 600.000 de lei) cu privarea de dreptul de a exercita o anumită activitate.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X