A fost anunțat devizul de cheltuieli estimativ pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie

Autor: , in Actualitate / Politic / 30 aprilie, 2021, 16:19

Membrii Comisiei Electorale Centrale (CEC) s-au întrunit vineri, 30 aprilie, în ședință extraordinară pentru a examina subiectul privind aprobarea devizului de cheltuieli estimativ pentru organizarea și desfășurarea alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie.

Astfel, s-a aprobat că devizul estimativ este de 125 de milioane de lei pentru alegerile parlamentare anticipate.

Proiectul a fost susținut de toți membrii CEC.

Pe ordinea de zi a fost inclus un singur subiect.

Amintim că, magistrații Curții Constituționale au examinat miercuri, 28 aprilie, sesizarile privind declararea stării de urgență, votată de majoritatea PSRM – ȘOR.

Decizia magistraților:

Având în vedere sesizările înregistrate, având în vedere actele, deliberând în camera de consiliu, se admit parțial sesizările. Hotărârea Parlamentului privind instituirea stării de urgență este neconstituțională. Se respinge sesizările în partea cu privire la declararea neconstituționalității Hotărârii de Guvern privind propunerea de instituire a stării de urgență”, a declarat președinta Curții Constituționale, Domnica Manole.

ULTIMA ORĂ! Maia Sandu a semnat decretul de dizolvare a Parlamentului: Data alegerilor noului Parlament se stabilește pentru 11 iulie 2021

La scurt timp, președinta Maia Sandu a anunțat că a semnat decretul de dizolvare a Parlamentului.

Prin această decizie am deschis calea pentru ca cetățenii să poată să-și aleagă un Parlament nou care să servească interesele țării și ale oamenilor. Acum, puterea este în mâinile poporului. Am încredere că cetățenii vor alege calea corectă spre crearea unui stat dezvoltat și democratic”, a declarat Maia Sandu.

Șefa statului a precizat că data alegerilor noului Parlament se stabilește pentru 11 iulie 2021.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X