Ambasada SUA la Moscova anunţă că își reduce serviciile consulare, în urma unei decizii a lui Putin

Autor: , in Externe / 30 aprilie, 2021, 13:24

Ambasada SUA la Moscova a anunţat vineri, 30 aprilie, că îşi va reduce serviciile consulare începând din 12 mai din cauza faptului că Rusia a impus restricţii la angajarea de personal local.

Preşedintele rus Vladimir Putin a semnat săptămâna trecută o lege care limitează numărul angajaţilor locali ai misiunilor diplomatice străine şi ai altor agenţii şi a ordonat guvernului să întocmească o listă a statelor „neprietenoase” ce vor fi face obiectul restricţiilor.

Începând din 12 mai, Ambasada Statelor Unite la Moscova va reduce serviciile consulare pentru a include doar serviciile de urgenţă pentru cetăţenii americani şi un număr foarte limitat de vize de imigraţie de urgenţă pentru situaţii de viaţă sau moarte”, a anunțat misiunea diplomatică într-un comunicat, citează Agerpres.

„Procesarea vizelor de non-imigraţie pentru călătorii fără scop diplomatic va înceta”, a precizat Ambasada.

Această afirmă că acţiunile guvernului rus au obligat-o să-şi reducă personalul consular cu 75% şi că furnizarea de servicii de urgenţă în Rusia poate fi întârziată sau restrânsă din cauza limitării capacităţii personalului de a călători în afara Rusiei.

Ambasada le recomandă cetăţenilor americani aflaţi în Rusia să ţină cont de termenul de 15 iunie impus de guvernul rus, când expiră o prelungire temporară a vizelor, permiselor de şedere şi documentelor de imigraţie.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X