Cum se vor desfășura slujbele în biserici, după ultima decizie CNESP

Autor: , in Actualitate / COVID-19 / Social / 30 aprilie, 2021, 10:09

Slujbele religioase pot fi desfășurate, din nou, în înteriorul bisericilor. Noua măsura a fost aprobată de membrii Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică (CNESP).

Membrii CNESP recomandă ca în lăcașurile sfinte să fie admis un număr limitat de oameni, astfel încât să fie păstrată distanța de doi metri, fiind asigurată o suprafaţă de minimum 4m².

Este interzis să fie sărutate obiectele de cult sau să se consume produse alimentare în biserici.

La intrare în lăcașul de cult, este necesară instalarea în locuri vizibile și accesibile a dozatoarelor cu soluție dezinfectantă pe bază de alcool pentru respectarea igienei mâinilor.

La intrarea în lăcașul de cult și în locul de organizare a slujbelor, fiecare persoană este obligată să îşi dezinfecteze mâinile. Se va efectua triajul observațional și măsurarea temperaturii corpului la intrarea în lăcașurile de cult a fiecărei persoane, cu interzicerea accesului în interior a persoanelor care prezintă simptome de infecție respiratorie (tuse, strănut, rinoree) sau stare febrilă și informarea lor despre necesitatea consultării medicului”, conform documentului emis de CNESP.

Totodată, decizia mai prevede că binecuvântarea se va realiza la o distanță de un metru, iar obiectele și suprafețele vor fi dezinfectate la fiecare trei – patru ore.

În continuare, rămâne obligatorie purtarea măștii de protecție și dezinfectarea mâinilor.

Amintim că, anterior, autoritățile stabiliseră ca slujbele să aibă loc doar în aer liber.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X