(DOC) Insistă pe returnarea banilor din furtul miliardului. Șor a publicat scrisorile transmise către PG, BNM și Ministerul Finanțelor

Autor: , in Actualitate / Economic / Politic / 30 aprilie, 2021, 13:07

Ilan Șor a făcut publice vineri, 30 aprilie, scrisorile trimise către Procuratura Generală (PG), Banca Națională a Moldova (BNM) și Ministerul Finanțelor, prin care solicită desemnarea reprezentanților din fiecare instituție, pentru a demara discuțiile privind recuperarea banilor din dosarul fraudei bancare.

Avocații mei au depus documente și propun o soluție pentru rambursarea prejudiciului produs de așa-zisa fraudă bancară. Urmează ca Procuratura Generală (PG), Banca Națională a Moldova (BNM) și Ministerul Finanțelor să-și desemneze reprezentanții și să inițieze discuții”, a scris Șor pe pagina sa de Facebook.

Șor susține că i-a convins pe acționarii băncilor să achite prejudiciul care li se impută, după care ei își vor recupera banii de la beneficiarii reali ai fraudei.

Eu sunt gata să ofer soluția pentru a acoperi prejudiciul pe care nu eu l-am creat, ci este vorba despre prejudiciul care mi se incriminează. Urmează să vedem dacă autoritățile statului vor cu adevărat să returneze banii, așa cum promit și așa cum așteaptă cetățenii, sau vor continua show-ul cu care ne-au obișnuit în toți acești șapte ani”, a adăugat Șor.

Vezi și: Ilan Șor susține că este gata să returneze suma de bani care i se impută în dosarul furtul miliardului

În iunie 2017, Ilan Șor a fost condamnat la șapte ani și jumătate de pușcărie de Judecătoria Chișinău cu sediul în sectorul Buiucani. Potrivit procurorilor, liderul Partidului „ȘOR” ar fi obținut de la Banca de Economii peste cinci miliarde de dolari, bani pe care i-ar fi spălat, ulterior, prin firme off-shore. Ilan Șor pledează nevinovat.

În vara anului 2019, atunci când s-a schimbat guvernarea, Ilan Șor a fugit din Republica Moldova.

Anterior, procurorul general Alexandr Stoianoglo a anunțat că Ilan Șor se află în Israel. Stoianoglo susține că procurorii moldoveni au solicitat extrădarea lui Șor. Însă autoritățile din Israel nu au dat curs acestei cereri, pentru că legislația acestui stat interzice extrădarea cetățenilor săi.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X