Dodon susține că Sandu ar putea amâna alegerile: Cel mai probabil, sub presiunea societății, se va întâmpla

Autor: , in Actualitate / Politic / 30 aprilie, 2021, 09:49

Liderul socialiștilor Igor Dodon susține că este pregătit de alegerile anticipate programate pentru 11 iulie, cu care s-a conformat, dar nu este sigur că scrutinul se va desfășura atunci, în condițiile în care prognozează o agravare a situației pandemice.

El a spus vineri, în cadrul vlogului său, că nu exclude că „Maia Sandu va iniția din nou stabilirea stării de urgență în luna iunie” în condițiile în care ea cunoaște „prognozele OMS”.

„Cel mai probabil, la sfârșitul lui mai-începutul lui iunie, vom ajunge la 1500-2000 de cazuri de infectări pe zi și numărul de decese va crește dublu sau triplu față de 20-25 acum. În aceste condiții va fi necesar de implicat cu acțiuni mai stringente de susținere a populației. Parlamentul nu poate pentru că e dizolvat, Guvernul nu poate. În aceste condiții Maia Sandu va ajunge la situația când în luna iunie va veni, cel mai probabil, cu inițiativa de stabilire a stării de urgență în Republica Moldova sub presiunea societății și în cazul acesta se vor amâna alegerile parlamentare anticipate”, a declarat Dodon.

El a insistat că o perioadă mai potrivită pentru desfășurarea scrutinului anticipat ar fi fost luna august sau începutul lunii septembrie.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X