Dosarul anabolizantelor cu implicarea unei mașini a Ambasadei R. Moldova în Federația Rusă: Patru persoane, plasate în arest

Autor: , in Actualitate / Social / 30 aprilie, 2021, 17:13

Noi detalii în dosarul anabolizantelor cu implicarea unei mașini diplomatice. Patru învinuiți au fost plasați în arest, au anunțat reprezentanții Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS).

Patru învinuiți în dosarul anabolizantelor cu implicarea mijlocului de transport diplomatic arondat Ambasadei R. Moldova în Federația Rusă au fost plasați în arest pentru 30 de zile.

Persoanele reținute sunt doi bărbați și două femei, cu vârste cuprinse între 34 și 55 ani. Aceștia erau responsabili de producerea și livrarea anabolizantelor către diferite state ale Uniunii Europene, inclusiv în Federația Rusă. Menționăm, printre reținuți se regăsește și o persoană care a fost implicată în tentativa de contrabandă cu anabolizante prin folosirea transportului diplomatic la data de 5 decembrie 2020, la postul vamal Palanca”, au menționat reprezentanții PCCOCS.

De asemenea, mijloacele de transport, folosite la comiterea faptelor de care sunt bănuiți cei patru, de model Skoda Superb și Toyota Land Cruiser au fost ridicate și puse sub sechestru, în vederea ulterioarei posibilități de confiscare.

Cei patru sunt bănuiți de pregătire și participare la infracțiunea de contrabandă, pentru care legea penală prevede amendă în mărime de până la 325.000 lei sau pedeapsa cu închisoare de la 3 la 8 ani, iar persoana juridică se pedepseşte cu amendă în mărime de până la 550.000 lei, cu privarea de dreptul de a exercita o anumită activitate.

Amintim că mai multe cutii cu anabolizante au fost depistate sâmbătă, 5 decembrie, în compartimentul pentru marfă al unui microbuz cu numere de înmatriculare arondate Ambasadei Republicii Moldova în Federația Rusă. Evaluarea lotului se cifrează la peste 8 milioane de lei.

Luni, 2 decembrie, șoferul microbuzului a fost pus sub învinuire. Ulterior, ambasadorul în Federația Rusă, Andrei Neguța, a fost rechemat din funcție, iar în locul acestuia a fost numit socialistul Vladimir Golovatiuc.

Anterior, fiind întrebat de jurnaliști dacă își recunoaște vinovăția, fostul diplomat a negat orice complicitate și a declarat că este „o comandă politică”.

Procurorii PCCOCS l-au pus sub învinuire pe fostul ambasador al Republicii Moldova în Federația Rusă, Andrei Neguța. Acesta a fost recunoscut și audiat în calitate de învinuit pentru complicitate la contrabandă.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X