(VIDEO) A fost inaugurat cel mai lung pod pietonal din lume. Unde se află și câți metri are

Autor: , in Externe / Social / 30 aprilie, 2021, 11:00

Portugalia a inaugurat joi, 29 aprilie, cel mai lung pod pietonal suspendat din lume iar locuitorii orașului aflat în apropiere speră că noua atracție turistică va contribui la revigorarea industriei turismului din regiunea a cărei economie a fost devastată de pandemia de Covid-19, potrivit Mediafax.

Ascuns între munți, în interiorul Geoparcului Arouca, din patrimoniul UNESCO, podul de 516 metri lungime este suspendat la 175 de metri deasupra răului Paiva.

Înainte de ceremonia oficială de deschidere ce va avea loc duminică, cetățenilor din orașul apropiat Arouca li s-a permis, joi, să traverseze podul, construit din metal și sticlă.

Hugo Xavier a fost prima persoană care a urcat pe pod. „Mi-a fost puțin frică, dar a meritat”, a spus Xavier, ușurat, după traversare. „A fost extraordinar, o experiență unică și plină de adrenalină”.

Un alt localnic, Rui Brandao, a spus că a evitat să privească în jos, dar recomandă totuși experiența: „Vă sfătuiesc cu tărie să veniți, chiar dacă, la fel ca mine, aveți vertij. Trebuie să spun că nu am simțit așa ceva deloc”.

Structura, botezată „516 Arouca”, traversează defileul abrupt al râului Paiva, care este traversat în mai multe zone de 8 km de pasarele din lemn.

Locuiesc aici și când am auzit prima dată despre proiectul podului, nu prea am crezut”, a spus Macio Soares. „Dar astăzi sunt foarte mândru că sunt aici, este o experiență unică”, a adăugat el.

Chiar dacă construcţia podului a fost finalizată mai înainte, această inaugurare este importantă deoarece ne permite să ne reluăm activitatea turistică”, a declarat primarul oraşului Arouca, Margarida Belem, salutând deschiderea unei „atracţii fundamentale” pentru regiune.

Arouca 516 bate recordul pentru cel mai lung pod pietonal suspendat, deținut din 2017 de Podul Charles Kuonen de la Randa, în Alpii Elvețieni.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X