Foto simbol

Angajatul Grădinii Zoologice din Chișinău care a a ajuns la spital, după ce a fost atacat de un tigru la sfârșitul lunii ianuarie, a decedat pe patul de spital.

Purtătoarea de cuvânt a Institului de Medicină Urgentă, Dorina Arsene, a confirmat pentru COTIDIANUL că bărbatul s-a stins din viață.

La începutul lunii februarie, acesta a ieșit din comă și află la terapie intensivă, dar la data de 29 aprilie a decedat la Institul de Medicină Urgentă din Capitală.

L-am telefonat pe directorul Grădinii Zoologice, Alexei Hanţaţuc, însă acesta nu a răspun la telefon.

La data de 31 ianuarie, bărbatul a fost atacat de un tigru. Acesta a ajuns în stare extrem de gravă la Institutul de Medicină Urgentă din Capitală, cu mai multe plăgi pe suprafața corpului, între care una adâncă în regiunea gâtului și a fost supus de urgență unei intervenții chirurgicale.

Din primele informații, victima, care activează la zoo, hrănea animalul în timpul incidentului.

Anterior, directorul Grădinii Zoologice, Alexei Hanţaţuc, a menţionat într-un interviu al corespondentului Infotag că de vină pentru incident este „factorul uman, care nu ar trebui niciodată ignorat”.

„Îngrijitorul, a cărui sarcină era să hrănească tigrul, trebuia să respecte cu stricteţe regulile de intrare în volieră. Este o persoană absolut normală, adecvată şi experimentată, care a efectuat serviciul militar în Afganistan, dar, nu se ştie din ce motiv a intrat pentru a lua un os de la tigru. Animalul s-a supărat şi s-a năpustit asupra lui”, a spus Alexei Hanţaţuc, menţionând că un caz asemănător a avut loc în 2003, când un tigru a muşcat mâna unei fete.

Grădina Zoologică găzduieşte aproximativ 1.000 de animale şi păsări, 10 dintre acestea sunt incluse în programul internaţional de conservare. Zeci de alte animale fac parte din Cartea Roşie naţională şi internaţională.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here