Foto: Digi24

În ultimele săptămâni, în Capitală se atestă o scădere a morbidității prin infecția COVID-19. În municipiul Chișinău au fost înregistrate 105.679 de cazuri COVID-19. Informații în acest sens au fost prezentate marți, 4 mai, în cadrul ședinței operative săptămânale de către Tatiana Bucearschi, șef al Direcției generale asistență socială și sănătate.

Cât privește situația privind imunizarea cetățenilor din municipiul Chișinău împotriva COVID-19, potrivit informațiilor oficiale, până în prezent 33.517 de persoane au beneficiat de prima doză de vaccin și 3.269 persoane au primit și a doua doză.

În context, primarul Ion Ceban a făcut un apel către cetățenii municipiului de a se vaccina cât mai curând, iar instituțiile de profil să desfășoare acest proces la nivelul cuvenit.

Sper ca interesul scăzut al cetățenilor față de imunizarea anticovid să se rezolve după sărbători. Vaccinarea este prioritară pentru a depăși pericolele de infectare și de a dezvolta forme grave ale bolii pe viitor”, a subliniat edilul.

Având în vedere incidența de infectare cu COVID-19 în municipiul Chișinău, autoritățile Capitalei solicită inițierea imunizării cu vaccinul anti COVID-19 la cerere, cu activarea sistemului de programare prealabilă. Totodată, se solicită mobilizare deplină pentru imunizarea populației din teritoriul administrat, în funcție de disponibilitatea vaccinurilor.

La Centrul Municipal de Vaccinare, care are o capacitate de 1.200 persoane pe zi, continuă vaccinarea grupurilor profesionale organizate.

Vezi și: Numărul de cazuri de COVID-19 în municipiul Chișinău, în scădere. Ceban: Totuși, pericolul este în continuare emitent

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here