Foto simbol: moldova.org

Numărul infectărilor cu noul coronavirus este în scădere în Capitală, potrivit datelor prezentate marți, 4 mai, în cadrul ședinței serviciilor municipale. Șefa Direcției generale asistență socială și sănătate a Primăriei Chișinău, Tatiana Bucearschi, a declarat că se atestă o scădere a mobidității prin infecția COVID-19.

Virusul nu a plecat, iar extinderea lui comunitară poate fi în valuri. Pericolul este în continuare emitent. Vedem asta la nivel internațional”, a spus primarul Capitalei, Ion Ceban.

Șefa Direcției generale asistență socială și sănătate a Primăriei Chișinău, Tatiana Bucearschi, a declarat în cadrul ședinței serviciilor municipale că se atestă o scădere a mobidității prin infecția COVID-19.

În ultimele săptămâni, situația epidemiologică în municipiul Chișinău este în scădere. Atestăm o scădere a morbidității prin infecția COVID-19. Conform datelor furnizate la 3 mai, la nivel național au fost înregistrate 251.378 de cazuri confirmate cu noul coronavirus. La nivel municipal sunt 105.679 de cazuri confirmate cu COVID-19. Recuperați sunt 100.737 de pacienți. În supravegherea asistenței medicale primare continuă a fi 74.747 de pacienți, iar în ziua de raportare sub supraveghere sunt 840 de pacienți. În municipiul Chișinău rămâne în vigoare „Codul roșu” în sănătate publică. În continuare, accesul în cimitire este interzis”, a declarat Bucearschi.

Potrivit datelor prezentate de Bucearschi, capacitatea totală de spitalizare în spitalele municipale rămâne a fi de 1.255 de paturi pentru persoanele infectate cu noul coronavirus și 200 de paturi de triaj.

La ziua de ieri a raportării, total internați în spitalele municipale erau 359 de pacienți confirmați cu COVID-19, dintre care 37 de pacienți sunt în stare foarte gravă, 178 sunt în stare gravă, iar 134 de persoane sunt internate în stare medie. Spitalele municipale sunt în continuare pregătite și asigurate cu toate echipamentele și mijloacele de protecție necesare, cu medicamente antivirale pentru tratamentul tuturor pacienților infectați cu COVID-19”, a precizat Bucearschi.

În baza indicatorului de incidență COVID-19 pe ultimele 14 zile, deoarece este mai mare de 100 de cazuri la 100 mii populație, a rămas „Cod roșu” cu menținerea stării de urgență în sănătatea publică pe teritoriul municipiului Chișinău.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here