Foto: sputnik

Secretarul general al Președinției, Andrei Spînu, a anunțat marți, 4 mai, că a degrevat din funcție. Acesta a menționat că „în perioada următoare, alături de colegii de la PAS vom organiza o campanie electorală care să aducă cât mai mulți oameni onești în Parlament”.

Prieteni, cred cu tărie că alegerile parlamentare anticipate sunt șansa țării noastre. Aceste alegeri pot fi câștigate, dacă ne vom mobiliza și vom face o campanie electorală bună. Fiecare efort contează. Începând de azi, am degrevat ,concediu neplătit, din funcția de secretar general al Aparatului președintelui. În perioada următoare, alături de colegii de la PAS, vom organiza o campanie electorală care să aducă cât mai mulți oameni onești în Parlament. Cetățenii Republicii Moldova merită o țară guvernată bine, pentru oameni. Vom munci pentru a câștiga încrederea cetățenilor. Vă așteptăm alături”, a scris pe Facebook, Andrei Spînu.

Magistrații Curții Constituționale au examinat miercuri, 28 aprilie, sesizările privind declararea stării de urgență, votată de majoritatea PSRM – ȘOR.

Decizia magistraților:

Având în vedere sesizările înregistrate, având în vedere actele, deliberând în camera de consiliu, se admit parțial sesizările. Hotărârea Parlamentului privind instituirea stării de urgență este neconstituțională. Se respinge sesizările în partea cu privire la declararea neconstituționalității Hotărârii de Guvern privind propunerea de instituire a stării de urgență”, a declarat președinta Curții Constituționale, Domnica Manole.

ULTIMA ORĂ! Maia Sandu a semnat decretul de dizolvare a Parlamentului: Data alegerilor noului Parlament se stabilește pentru 11 iulie 2021

La scurt timp, președinta Maia Sandu a anunțat că a semnat decretul de dizolvare a Parlamentului.

Prin această decizie am deschis calea pentru ca cetățenii să poată să-și aleagă un Parlament nou care să servească interesele țării și ale oamenilor. Acum, puterea este în mâinile poporului. Am încredere că cetățenii vor alege calea corectă spre crearea unui stat dezvoltat și democratic”, a declarat Maia Sandu.

Șefa statului a precizat că data alegerilor noului Parlament se stabilește pentru 11 iulie 2021.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here