Foto simbol: blog.bolt.eu

Vicepreședintele Platformei DA, Alexandru Slusari, a îndemnat oamenii să iasă la proteste, după ce unele rețele de benzinării din țară au afișat prețuri mai mari la carburanți. De asemenea, a solicitat să fie urgent convocată ședința Comisiei Economie, Finanțe și Buget pentru audierea ANRE și a Consiliului Concurenței, în vederea stabilizării situației pe piața petrolieră.

Slusari a declarat că pe fundalul haosului guvernamental, companiile petroliere trec orice linie roșie.

Chiar dacă există un raport al Consiliului Concurenței despre acțini mulștiple concertate ale acestor companii, petroliștii din nouă recurg la acorduri de cartel, fiind încrezuți că din nou rămăn nesancționați. A avut loc a șasea majorarea prețurilor la carburanți în ultimele 4 luni. Din nou, absolut nejustificată, în contextul cotațiilor internaționale a țițeiului. Încă o lovitură sensibilă pentru economia țării, în special pentru agricultură. Este sfidarea crasă a bunului simț în ideea majorării veniturilor petroliștilor în ajunul modificării metodologiei de calculare a prețului minimal la produsele petroliere”, a spus Slusari.

Deputatul a punctat că cetățenii au tot dreptul și chiar ar trebui să iasă la proteste.

În acest context, Platforma DA cere să fie convocată urgent ședința Comisiei Economie, Finanțe și Buget pentru audierea ANRE și Consiliului Concurenței în vederea stabilizării situației pe piața petrolieră.

Alte două rețele de benzinării din țară au afișat prețuri mai mari la carburanți. Se întâmplă la o săptămână de la cea mai recentă majorare aplicată de către o altă companie petrolieră. Astfel, mai nou, un litru de benzină standard 95 a ajuns la 18 lei și 25 de bani, cu 60 de bani mai mult, iar motorina s-a scumpit cu 50 de bani și costă 15 lei și 55 de bani. În ultimele două luni, carburanții s-au scumpit de partu ori. Astfel, în această perioadă, prețul benzinei s-a majorat cu aproape trei lei per litru, iar motorina cu 2.5 lei.

Pe pagina oficială a uneie dintre rețele de benzinării, prețurile au fost actualizate în data de 30 aprilie. Contactați de COTIDIANUL, reprezentanții companiei s-au eschivat să ne răspundă la întrebări, motivând că doar directorul este în drept să prezinte informațiile care ne interesează. Nu am putut vorbi nici cu administratorul, care nu se afla la serviciu.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here