Foto: Simpals

În ultimele trei zile, polițiștii de patrulare au tras pe dreapta mii de șoferi, iar cei mai mulți dintre aceștia conduceau cu viteză depășită. Potrivit datelor Inspectoratului Național de Securitate Publică (INSP), zeci de șoferi au fost prinși beți la volan.

În perioada 1 – 3 mai, polițiștii de patrulare au documentat mii de abateri de la Regulamentul Circulației Rutiere, cea mai gravă încălcare fiind depășirea limitei de viteză – peste 860 de cazuri.

Totodată, zeci de mașini din toată țara au fost trase pe dreapta de către angajații INSP pentru verificarea șoferilor care încalcă prevederile legale, urcând în stare de ebrietate la volan. Astfel, au fost documentați 67 de şoferi care conduceau sub influența alcoolului.

Unul dintrei șoferi avea o concetrație de 1,40 mg/l. Acesta a fost depistat la volanul mașinii personale, ieri în jurul orei 12:00 pe strada Decebal din orașul Ungheni. Bărbatul de 44 de ani se afla în stare de ebrietate avansată și nu avea asupra sa permisul de conducere pentru că a fost ridicat tot din cauza că s-a aflat băut la volan. Mai mult, conducătorul auto este depistat deja a 4 oară în stare de ebrietate la volan”, au precizat reprezentanții INSP.

Video: News Ungheni

De asemenea, angajații INSP a intervenit la 120 de solicitări din partea cetățenilor parvenite la 112. În această perioadă, au fost înregistrate 19 accidente rutiere soldate cu 27 de persoane traumatizate.

Comparativ, tot în această perioadă, în anul 2020 au fost înregistrate 13 accidente rutiere, soldate cu 2 persoane decedate și 13 traumatizate, iar în 2019 au avut loc 34 de accidente, 6 persoane decedate și 45 traumatizate.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here