CEC a aprobat programul calendaristic: Azi începe perioada electorală pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie

Autor: , in Actualitate / Politic / 5 mai, 2021, 17:16

Miercuri, 5 mai, începe perioada electorală pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie. Anunțul a fost făcut de către membrii Comisiei Electorale Centrale (CEC) în cadrul sedinței de astăzi.

În conformitate cu prevederile programului calendaristic, perioada electorală pentru alegerile parlamentare anticipate începe, astăzi, 5 mai curent. În același context, a fost aprobată o hotărâre privind repartizarea atribuțiilor membrilor Comisiei în perioada electorală”, menționează reprezentanții CEC.

CEC a aprobat programul calendaristic pentru realizarea acţiunilor de organizare şi desfăşurare a alegerilor parlamentare anticipate din data de 11 iulie 2021.

Documentul stabilește acțiunile ce urmează a fi întreprinse pentru organizarea scrutinului, termenele de realizare a acestora, precum și responsabilii de fiecare acțiune pornind de la competențele principalilor subiecți implicați în procesul electoral. Acesta urmează să fie transmis, spre informare şi realizare în limita competențelor, partidelor politice, instanței judecătorești, autorităților publice centrale și locale, precum şi organelor electorale, după constituirea lor.

Tot astăzi, membrii CEC au decis înregistrarea unui bloc electoral și atribuirea unor mandate de consilier local în 5 localități din țară.

Detalii: Blocul Electoral „Renato Usatîi”, înregistrat la CEC pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie

Devizul estimativ pentru alegerile parlamentare anticipate este de 125 de milioane de lei. Suma necesară încă nu a fost găsită. Subiectul a provocat discuții între membrii Comisiei Electorale Centrale în cadrul ședinței de miercuri, 5 mai, iar reprezentanții Guvernului susțin că sunt în proces de identificare a resurselor financiare.

Vezi și: „Suntem în proces de identificare”. Guvernul încă nu a găsit bani pentru alegerile parlamentare anticipate

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X