„Devizul de cheltuieli a fost transmis Guvernului”. Conducerea CEC a avut o întrevedere cu ambasadorul SUA la Chișinău

Autor: , in Actualitate / Politic / 5 mai, 2021, 14:51

Membrii conducerii Comisiei Electorale Centrale (CEC) au avut o întrevedere cu Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova, E.S. Dereсk J. Hogan. Printre subiectele puse în discuție se enumeră alegerile parlamentare anticipate care urmează să aibă loc la 11 iulie și devizul de cheltuieli.

Președintele Comisiei Electorale Centrale (CEC), Dorin Cimil, vicepreședintele instituției – Vladimir Șarban, dar și Maxim Lebedinschi – secretarul CEC, precum și ambasadorul SUA la Chișinău – Dereсk J. Hogan, au abordat un spectru larg de teme ce caracterizează etapa premergătoare perioadei electorale, în contextul alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie curent.

A fost realizat un schimb de opinii referitor la asigurarea financiară a activităților și acțiunilor ce se impun, conform legii, pentru pregătirea scrutinului. Conducerea CEC a relatat că devizul estimativ pentru organizarea alegerilor a fost elaborat, aprobat de Comisie și transmis Guvernului în vederea identificării și alocării resurselor necesare”, se menționează în nota informativă emisă de CEC.

Alte teme abordate în cadrul întâlnirii, potrivit reprezentanților CEC, au ținut de organizarea secțiilor de votare în afara țării și pentru cetățenii cu drept de vot din stânga Nistrului, activitatea instituției observatorului, dar și alte subiecte ce se regăsesc pe agenda de lucru a autorității electorale.

„Ambasadorul SUA a apreciat eforturile CEC de organizare a alegrilor într-o manieră corectă, liberă și transparentă și, în acest context, și-a exprimat încrederea că și scrutinul din 11 iulie curent va fi gestionat în conformitate cu principiile legale și democratice”, se spune în nota informativă emisă de CEC.

Amintim că, prin decretul președintei Maia Sandu a fost stabilită data de 11 iulie 2021 pentru desfășurarea alegerilor parlamentare anticipate.

Detalii la acest subiect: ULTIMA ORĂ! Maia Sandu a semnat decretul de dizolvare a Parlamentului: Data alegerilor noului Parlament se stabilește pentru 11 iulie 2021 (LIVE)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X