Dodon apare în fotografie alături de Lukașenko. Liderul PSRM confirmă vizita în Belarus și oferă detalii

Autor: , in Politic / 5 mai, 2021, 18:01

Liderul Partidului Socialiștilor (PSRM), Igor Dodon, a apărut în această după-amiază în fotografie alături de președintele belarus, Aleksandr Lukașenko. Coincidență sau nu, dar perioada vizitei lui Dodon în Belarus coincide cu cea a președintei Parlamentului, Zinaida Greceanîi, tot în această țară.

În cadrul vizitei de lucru de două zile în Republica Belarus, am avut o întrevedere foarte productivă cu șeful statului, Aleksandr Lukașenko, un vechi și sincer prieten al țării și al poporului nostru.
Am discutat chestiuni legate de dezvoltarea relațiilor bilaterale, am subliniat dinamica pozitivă a evoluției raporturilor comercial-economice, constatând cu satisfacție faptul că Belarus rămâne unul dintre cei mai mari importatori ai produselor agroindustriale moldovenești.

În această ordine de idei, am exprimat domnului Lukașenko gratitudinea pentru participarea activă a întreprinderilor belaruse în dezvoltarea transportului și infrastructurii din țara noastră, în primul rând, din capitală. Astfel, la Chișinău continuă livrarea troleibuzelor noi, asamblate în Belarus, iar uzina gigant MAZ a câștigat recent licitația de furnizare a 100 de autobuze pentru Chișinău.
În alt context, am discutat cu liderul belarus despre situația geopolitică și tentativele unor actori occidentali de a submina securitatea și stabilitatea din regiunea noastră
”, a scris Dodon pe Telegram.

Vezi și: Greceanîi pleacă în Belarus. Cine va mai face parte din delegație și declarația care urmează a fi semnată

Amintim că, președinta Parlamentului de la Chișinău, Zinaida Greceanîi, în fruntea delegației Republicii Moldova, efectuează în perioada 5-7 mai o vizită oficială la Adunarea Națională a Republicii Belarus.

Din delegație mai fac parte deputații Vasile Bolea – președintele Comisiei juridice, numiri și imunități, Radu Mudreac – președintele Comisiei agricultură și industrie alimentară, Secretarul general al Parlamentului Adrian Albu, precum și ministrul în exercițiu al Agriculturii, dezvoltării regionale și mediului – Ion Perju.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X