Maia Sandu: „România va oferi țării noastre încă 100.000 de doze de vaccin”. Solicitarea către Guvern

Autor: , in Actualitate / COVID-19 / Politic / Social / 5 mai, 2021, 15:57

Președinta Maia Sandu a anunțat miercuri, 5 mai, că România va oferi Republicii Moldova încă 100.000 de doze de vaccin împotriva COVID-19. De asemenea, a solicitat Guvernului să deschidă și să anunțe posibilitatea de a se vaccina toate categoriile de cetățeni.

O veste bună pentru cetățeni! România va oferi țării noastre încă o donație generoasă – 100.000 de doze de vaccin. Suntem profund recunoscători României pentru solidaritatea fără margini. De asemenea, autoritățile de la Bucureşti au aprobat decizia de a oferi Republicii Moldova spre revânzare câte 200.000 de doze de vaccin pe lună. Astfel, începând cu această lună, vom putea cumpăra cantitățile necesare de vaccin din loturile disponibile în România, la prețul negociat de Uniunea Europenă”, a anunțat Maia Sandu.

În acest context, șefa statului a adus mulțumiri președintelui României, Klaus Iohannis, prim-ministrului Florin Cîțu, dar și tuturor românilor pentru „ajutorul imens în aceste vremuri”.

Solicit Guvernului să deschidă și să anunțe posibilitatea de a se vaccina pentru toate categoriile de cetățeni, așa încât să imunizăm cât mai mulți oameni cât mai repede. Vaccinarea, alături de respectarea în continuare a măsurilor de protecție, în special purtarea măștii, reprezintă calea prin care putem reveni la normalitate. Vă îndemn pe toți să vă vaccinați și să puneți umărul la eforturile comune de oprire a pandemiei. Vin vremuri mai bune”, a conchis Maia Sandu.

Amintim că, circa 700.000 de doze de vaccin Pfizer ar putea fi achiziționate de Republica Moldova, iar în prezent au loc negocieri directe cu producătorul. Anunțul a fost făcut miercuri, 5 mai, de către Igor Curov, secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

Detalii: Secretar de stat: R. Moldova ar putea achiziționa 700.000 de doze de vaccin Pfizer. Se duc negocieri directe cu producătorul

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X