„Suntem în proces de identificare”. Guvernul încă nu a găsit bani pentru alegerile parlamentare anticipate

Autor: , in Actualitate / Politic / 5 mai, 2021, 17:06

Devizul estimativ pentru alegerile parlamentare anticipate este de 125 de milioane de lei. Suma necesară încă nu a fost găsită. Subiectul a provocat discuții între membrii Comisiei Electorale Centrale în cadrul ședinței de miercuri, 5 mai, iar reprezentanții Guvernului susțin că sunt în proces de identificare a resurselor financiare.

Nu am primit niciun răspuns (…) Pentru a nu admite adoptarea unor decizii care impută sau ne obligă la calcule care nu sunt acum acoperite financiar, propun amânarea acestui subiect sau continuarea dezbaterii pentru ziua de vineri, să solicităm Guvernului Republicii Moldova, până în ziua de joi, să ne dea un răspuns cert”, a declarat secretarul CEC, Maxim Lebedinschi.

Vladimir Șarban, membru al Comisiei Electorale Centrale, a menționat în timpul ședinței că „faptul că nu au fost identificate surse, înțeleg că sunt probleme strict juridice, dar această problemă nu ține de competența noastră”.

Ce spune Guvernul

Reprezentanții Direcției comunicare și protocol din cadrul Guvernului au precizat pentru COTIDIANUL că actualmente, Executivul este în proces de identificare a mijloacelor financiare necesare pentru organizarea şi desfăşurarea alegerilor parlamentare anticipate, iar informații suplimentare vor oferi ulterior.

În conformitate cu prevederile programului calendaristic, perioada electorală pentru alegerile parlamentare anticipate începe, astăzi, 5 mai curent.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X