joi, mai 6, 2021


Ceban: „La mai multe centre de vaccinare din Capitală s-au format cozi”. Ar putea activa centre suplimentare

Autor: , in Actualitate COVID-19 Social , - 10:26

A crescut numărul persoanelor în Chișinău care doresc să se vaccineze împotriva COVID-19. Astfel, la primele ore ale dimineții, cetățenii au format cozi la centrele de vaccinare din Capitală. Anunțul a fost făcut de primarul Capitalei, Ion Ceban, într-un mesaj pe Facebook, menționând că la necesitate, vom fi activate centre de vaccinare suplimentare.

Edilul susține că numărul solicitărilor zilnice pentru vaccinare a crescut de circa 3 ori.

În ultimele doua zile a crescut numărul persoanelor în Chisinau care doresc să se vaccineze. Oamenii s-au mobilizat și vin la toate punctele de vaccinare și la Centrul municipal creat. Doar în ultimele 2 zile, numărul solicitărilor zilnice pentru vaccinare a crescut de circa 3 ori: de la 1.300 în data de 29 aprilie, la peste 3.500 la ziua de ieri (n.r: 5 mai)”, a scris Ceban pe pagina de Facebook

Edilul spune că a solicitat să fie vaccinați toți cei care doresc: „Nu este corect să păstrăm vaccinurile la frigider, iar mai multe persoane anterior refuzau imunizarea”.

Vaccinarea trebuie să devină accesibilă pentru fiecare. Nu trebuie să birocratizăm procesul. În lipsa registrului operațional de programare pentru vaccinare, am luat decizia ca administrarea serului să se facă în baza adresării libere, chiar dacă au fost observate la anumite centre de vaccinare mici aglomerații. Un număr atât de mare de doritori de a se vaccina ne bucura: este evident că populația este responsabilă și conștientă de beneficiile vaccinării. Păstrăm distanța, chiar dacă stăm câteva minute în plus la coadă pentru imunizare”, a punctat Ceban.

Prrimarul a precizat că autoritățile Capitalei vor analiza în permanență situația și, la necesitate, vor fi activate centre de vaccinare suplimentare.


  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *