joi, mai 6, 2021


PUN sesizează ANI: Cerem demisia judecătorului Vladimir Țurcanu de la Curtea Constituțională

Autor: , in Actualitate Politic , - 15:19

Membrii Partidului Unității Naționale (PUN) au anunțat joi, 6 mai, că au solicitat demisia judecătorului Vladimir Țurcanu de la Curtea Constituțională. Aceștia au sesizat Autoritatea Națională de Integritate (ANI).

Țîcu a depus o sesizare la Autoritatea Națională de Integritate și i-a cerut să constate starea de incompatibilitate dintre funcția de judecător la Curtea Constituțională și cea de președinte al Partidului „Moldova Unită”.

Judecătorului Curții Constituționale Vladimir Țurcan trebuie să-i fie ridicată imunitatea și să fie demis din funcție. Într-un stat de drept este inadmisibilă situația ca un judecător la Curtea Constituțională să fie și președinte a unui partid politic”, a scris pe Facebook liderul PUN, Octavian Țîcu.

Membrii PUN susțin că „Vladimir Țurcan a ignorat în mod grosolan toate normele de drept, iar pentru acest fapt trebuie să răspundă”.

Cerem Autorității Naționale de Integritate să examineze în regim prioritar această sesizare și să constate incompatibilitatea acestor funcții”, au conchis membrii PUN.

Deocamdată, Vladimir Țurcan nu a venit cu o reacție la aceste acuzații.

Vladimir Țurcan a fost numit în funcția de judecător al Curții Constituționale prin Hotărârea Parlamentului nr. 121 din 16 august 2019. El a fost ales în funcția de președinte al Curții Constituționale prin Hotărârea Curții Constituționale nr. AG-6 din 19 august 2019. A deținut această funcție până pe 23 aprilie 2020.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *