joi, mai 6, 2021


Rizea, citat la Procuratura Generală pentru audieri în cazul deceselor lui Butmalai, Luncașu și Salemi

Autor: , in Actualitate Politic , - 12:21

Procuratura Generală a anunțat joi, 6 mai, că a luat act de declarațiile făcute în cadrul unei emisiuni televizate de către fostul deputat român Cristian Rizea, potrivit căruia, fostul deputat Ion Butmalai, dar și oamenii de afaceri Iurie Luncașu și Saro Salemi ar fi fost asasinați.

Având în vedere faptul că dosarele penale în cazul decesului lui Ion Butmalai și Iurie Luncașu au fost clasate din lipsa faptului vreunei infracțiuni, iar urmărirea penală în cazul Salemi a fost suspendată în temeiul art.2871 CPP, nefiind identificată persoana care poate fi pusă sub învinuire, Procuratura Generală a dispus subdiviziunilor care gestionează aceste lucrări, să organizeze reluarea urmăririi penale”, menționează reprezentanții PG.

Prin urmare, pentru valorificarea celor declarate de Rizea, procurorii responsabili urmează să-l citeze și să-l audieze în calitate de martor pentru a putea ulterior verifica informațiile prezentate prin acțiuni procesual-penale, menite să confirme sau să infirme faptul asasinatelor.

Procuratura anunță că va informa suplimentar despre măsurile întreprinse în consecință.

Vezi și: Dodon și Plahotniuc, acuzați că au hotărât răpirea lui Rizea. Reacții

Fostul deputat român Cristian Rizea îi acuză pe Vladimir Plahotniuc și Igor Dodon că ar sta în spatele problemelor sale cu justiția.

„Îi transmit lui Plahotniuc, înainte să încerce să se gândească și să decidă răpirea sau asasinarea mea pe modelul Butmalai, Rosario Salemi, un om de afaceri italian în 2011, sau Iurie Luncașu (…). Eu nu vreau să mă sinucid. Dacă doamne ferește, mă găsiți într-o ipostază de genul ăsta, singurii responsabili sunt Igor Dodon și Vladimir Plahotniuc. Iurie Luncașu, suntem așa de naivi toți? El este cel care acoperea traficul de droguri”, a acuzat Rizea.

Detalii: (VIDEO) Rizea acuză că în spatele morții lui Luncașu ar sta Plahotniuc: Îi transmit că eu nu vreau să mă sinucid

Iurie Luncașu a fost găsit mort, în august 2019, pe un câmp din apropierea Chișinăului. Acesta ar fi fost găsit împușcat în cap, cu un bilet din care reieșea că s-ar fi sinucis.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *