joi, mai 6, 2021


„Unele tarife s-au dublat sau chiar mai mult au crescut”. Slusari solicită revizuirea tarifelor pentru serviciile prestate de ASP

Autor: , in Actualitate Politic Social , - 16:42

Tarifele la serviciile prestate de Agenția Servicii Publice (ASP) urmează să crească treptat, dublu sau chiar de mai multe ori. Se întâmplă în urma unor modificări, aprobate la ultima ședință a fostului Guvern Chicu. Atenționarea a fost făcută de către vicepreședintele Parlamentului din partea Platformei DA, Alexandru Slusari. Astfel, într-o interpelare adresată Executivului și Agenției Servicii Publice (ASP), deputatul a cerut revizuirea tarifelor. Am solicitat reacții de la cele două instituții, însă, deocamdată, nu au răspuns la solicitare.

„Jecmănirea cetățenilor și a agenților economici continuă. Înainte de a demisiona, Guvernul Chicu a lăsat o bombă cu ceas. La 22 decembrie 2020, Executivul aprobă Hotărărea nr. 966, care, sub paravanul modificării metodologiei de formare a tarifelor pentru serviciile Agenției Serviciilor Publice (ASP), prevede că majoritatea acestor tarife crește de câteva ori”, a spus Slusari.

Deputatul susține că modificările intră în vigoare treptat, tocmai în perioada campaniei electorale. Astfel, potrivit datelor publicate de Slusari, eliberarea extrasului din Registrul bunurilor imobile a crescut de la 51 de lei la 130 de lei; mdificarea înscrierilor în Registrul bunurilor imobile în cadrul înregistrării primare masive – de la 29 de lei la 120 de lei; eliberarea certificatului privind starea civilă – de la 40 de lei la 80 de lei și mai mult, în funcție de termenul de prestație.

Din 4 mai, brusc au crescut tarifele la serviciile cadastrale și eliberarea documentelor de stare civilă. Din 1 iulie vor intra în vigoare noile tarife la eliberarea actelor de identitate. De exemplu, tariful pentru eliberarea extrasului din Registrul bunurilor imobiliare a crescut de la 51 la 130 lei. Serviciile pentru înregistrarea primară a bunurilor imobiliare s-au scumpit de 2-3 ori. Eliberarea certificatului/duplicatului privind starea civilă devine pentru cetățeni mai scumpă de aproape 6 ori.
Azi, în numele Platformei DA, am cerut de la Guvernul interimar și această ASP, în frunte cu omul tandemului Nichiforciuc/Andronache, explicații și revizuirea urgentă a tarifelor. Este o bătaie de joc față de țara afectată puternic de criza social-economică
”, a conchis Slusari.

Deocamdată, nici reprezentanții Guvernului, nici cei ai ASP, nu au răspuns la solicitarea COTIDIANUL de a comenta interpelarea lui Alexandru Slusari.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *