vineri, mai 7, 2021


Cetățenii care vor să voteze la locul aflării lor în ziua alegerilor din 11 iulie pot să depună deja declarațiile

Autor: , in Actualitate Politic , - 14:47

Alegătorii care vor să voteze la locul aflării lor în ziua scrutinului pot să-și deja declare noul loc de ședere, anunță vineri, 7 mai, Comisia Electorală Centrală.

Pentru a putea vota la o altă secție de votare decât conform domiciliului sau reședinței valabile, alegătorul va depune o declarație de ședere la autoritatea administrației publice locale din localitatea unde dorește să voteze.

Prin această procedură, alegătorul va fi înscris în lista electorală a secției de votare conform locului de ședere declarat și își va putea exercita dreptul la vot la secția de votare respectivă.

Declarația împreună cu actul de identitate în copie atașat se vor depune personal până la data de 10 iunie inclusiv. La depunerea declarației, alegătorul va prezenta și actul de identitate în original pentru confirmare.

Declaraţiile depuse pentru scrutinele anterioare nu mai sunt valabile.

Cei care se află peste hotare și își doresc să participe la scrutinul din 11 iulie se pot înregistra accesând pagina înregistrare.cec.md.

Devizul estimativ pentru alegerile parlamentare anticipate este de 125 de milioane de lei. Suma necesară încă nu a fost găsită. Subiectul a provocat discuții între membrii Comisiei Electorale Centrale în cadrul ședinței de miercuri, 5 mai, iar reprezentanții Guvernului susțin că sunt în proces de identificare a resurselor financiare.

Vezi și: „Suntem în proces de identificare”. Guvernul încă nu a găsit bani pentru alegerile parlamentare anticipate

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *