vineri, mai 7, 2021


COVID-19. Lansarea graduală a etapei trei de vaccinare în R. Moldova, aprobată de Comitetul Național de Coordonare a Imunizării

Autor: , in Actualitate COVID-19 Social , - 15:44

Membrii Comitetului Național de Coordonare a Imunizării s-au întrunit în ședință vineri, 7 mai, pentru a analiza posibilitatea lansării etapei a treia de imunizare împotriva COVID-19.

„În urma discuțiilor, membrii Comitetului au menționat necesitatea lansării graduale și organizate a noilor contigente pentru vaccinare, conform Planului Național de Imunizare împotriva COVID-19. Astfel, pe data de 11 mai, odată cu lansarea platformei naționale de înregistrare la vaccinare, vor fi aprobate noile contigente care urmează să fie vaccinate împotriva COVID-19”, anunță Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

Menționăm că, la moment, continuă prima și a doua etapă de vaccinare, care presupune imunizarea lucrătorilor medicali, persoanelor cu vârsta de peste 60 ani, persoanelor cu comorbidități și persoanele cu vârsta cuprinsă între 18-60 ani, care au comorbidități pentru care infecția COVID-19 prezintă un risc sporit de a face forme grave și chiar deces.

Potrivit datelor publicate de Ministerul Sănătății, în total, în Republica Moldova s-a ajuns la 171.820 de doze de vaccin administrate. Peste 150 de mii de prime doze și mai bine de 21.600 de rapel.

Joi, 6 mai, 11.344 de doze de vaccin anti-COVID s-au administrat. Dintre acestea, 9.999 au reprezentat prima doză, iar 1.345 rapelul.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *