vineri, mai 7, 2021


Dosarul dublelor identități în cazul lui Plahotniuc și Jhashi, clasat. Explicația Procuraturii Generale

Autor: , in Actualitate Justiție Politic , - 17:23

Reprezentanții Procuraturii Generale au anunțat vineri, 7 mai, că au clasat dosarul dublelor identități în cazul fostului lider al Partidului Democrat din Moldova (PDM), Vladimir Plahotniuc, și a omului de afaceri Vaja Jhashi.

În cursul urmăririi penale s-a stabilit că pașapoartele cetățenilor Republicii Moldova, emise pe numele Novak Vladislav și Reznic Alexandr au fost confecționate de către Agenția Servicii Publice în conformitate cu prevederile Legii privind activitatea specială de investigații și actelor normative de uz interdepartamental, care reglementează confecționarea și utilizarea actelor de codificare la efectuarea activității speciale de investigații”, au anunțat reprezentanții Procuraturii Generale.

Prin urmare, Procuratura a adoptat soluția de clasarea a procesului penal din lipsa faptului vreunei infracțiuni.

„Considerentele pe care s-a întemeiat această soluție au avut la bază, printre altele faptul că, respectivele acte codificate, fără a fi transmise titularilor, din lipsă de necesitate, au fost nimicite de către subiectul abilitat cu împuterniciri de efectuare a activității speciale de investigații și la solicitarea căruia au fost confecționate”, este explicația oferită de Procuratura Generală.

Reprezentanții Procuraturii Generale susține că urmărirea penală în acest caz s-a desfășurat în condițiile unei proceduri clasificate, motiv pentru care instituția nu poate dezvălui alte detalii din dosar.

Amintim că, cauza penală a fost inițiată de Procuratura Anticorupție la 29 octombrie 2019 pe faptul pretinselor acțiuni ilegale ale angajaților Agenției Servicii Publice la documentarea dublelor identități ale unor persoane.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *