Rizea anunță că renunţă la cetăţenia română şi se lansează în politica de la Chişinău: Am oferte de la două partide politice

Autor: , in Actualitate / Politic / 8 mai, 2021, 17:35

Fostul deputat român Cristian Rizea, condamnat definitiv la aproape 5 ani de închisoare cu executare în România, eliberat recent de autorităţile moldoveneşti, a anunţat că intenţionează să se lanseze în politica din Republica Moldova.

Cristian Rizea a declarat, pentru ProTV Chişinău, că are oferte de la două partide politice, care i-ar fi propus să fie pe listele lor la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie.

Scopul meu va fi să distrug acest sistem mafiot din justiţia moldovenească”, a spus Rizea.

Totodată, Cristian Rizea a menţionat că a iniţiat procedura de renunţare la cetăţenia română.

Potrivit Adevărul, cel mai probabil, ex-deputatul PSD speră ca în aşa fel să scape de extrădare.

Fostul deputat român Cristian Rizea, condamnat definitiv la patru ani şi opt luni de închisoare cu executare în România, a fost eliberat din arest de autorităţile moldoveneşti duminică, 2 mai, după ce a expirat termenul în care un cetăţean străin reţinut poate fi extrădat.

Cristian Rizea a afirmat, la Jurnal TV, că dosarul penal în care a fost condamnat în România i-a fost fabricat şi că dânsul este nevinovat. Rizea a mai spus că a obţinut cetăţenia moldovenească legal, depunând actele la Ambasada Republicii Moldova de la Bucureşti, dar nu în mod fraudulos, precum susţin procurorii moldoveni.

Cristian Rizea a fost reţinut în Republica Moldova pe 3 noiembrie 2020, la scurt timp după ce preşedintele de atunci, Igor Dodon, i-a anulat cetăţenia moldovenească. Ulterior, Rizea a fost arestat, iar Chişinăul a anunţat că fostul deputat va fi extrădat în România.

Cristian Rizea riscă închisoare şi în Republica Moldova, după ce procurorii moldoveni au stabilit că fostul deputat român a comis ilegalităţi de natură penală atunci când a obţinut cetăţenia moldovenească. Mai exact, Rizea a făcut declaraţii false în procesul de dobândire a cetăţeniei.

Vezi și: Rizea a ajuns pe banca acuzațiilor, fiind învinuit de fals în declarații în procesul de obținere a cetățeniei R. Moldova

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X