Se permite accesul în cimitirele din Chișinău de Paștele Blajinilor. Regulile care trebuie respectate

Autor: , in Actualitate / Social / 8 mai, 2021, 13:58

S-a decis permiterea accesului în cimitirele din Capitală, începând cu ziua de duminică, 9 mai. Oamenii vor avea acces în cimitire până la ora 17:00. Un anunț în acest sens de primarul general Ion Ceban, după ședința Comisiei extraordinare pentru sănătate publică a municipiului Chișinău.

De Paștele Blajinilor nu va fi pus la dispoziție transport public suplimentar la cel care circulă obișnuit.

Se permite, începând cu ziua de mâine, accesul în toate cimitirele din municipiu, până la ora 17:00, cu portul obligatoriu al măștilor de protecție, cu evitarea aglomerațiilor, păstrarea distanței fizice și interzicerea consumului de produse alimentare sau băuturilor alcoolice”, a precizat Ceban.

Autoritățile Capitalei au solicitat suportul Ministerului Afacerilor Interne și Inspectoratului General de Carabineri pentru controlul regulilor de sănătate publică și de prevenire a răspândirii infecției de tip nou COVID-19 pe teritoriul municipiului Chișinău.

Decizia autorităților vine în urma mai multor solicitări, inclusiv din partea Mitropolitului Vladimir.

Vezi și: Mitropolitul Vladimir cere autorităților municipale să fie permisă desfășurarea Paștelui Blajinilor în cimitire

Amintim că, Mitropolitul Vladimir i-a adresat o scrisoare primarului general al Capitalei, Ion Ceban, prin care solicită autorităților municipale să fie permisă organizarea Paștelui Blajinilor în cimitirele din municipiul Chișinău.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X