marți, mai 11, 2021


Președintele Lituaniei, în vizită oficială la Chișinău. Va avea întrevedere cu Maia Sandu

Autor: , in Actualitate Politic , - 10:41

Președintele Lituaniei, Gitanas Nauseda, va efectua o vizită de lucru în Republica Moldova, în perioada 13-14 mai. Acesta va veni în țara noastră la invitația președintei Maia Sandu.

Maia Sandu se va întâlni vineri, 14 mai, cu omologul său lituanian, Gitanas Nauseda. Întrevederile vor avea loc cu ocazia vizitei oficiale pe care, în zilele de 13-14 mai, Gitanas Nauseda o va efectua în Republica Moldova, la invitația doamnei Maia Sandu. Aceasta este prima vizită a unui președinte lituanian în țara noastră în ultimii șase ani”, se menționează în nota informativă a Președinței.

Potrivit reprezentanților Președinției, discuțiile dintre cei doi șefi de stat se vor concentra pe oportunitățile de diversificare și de aprofundare a relațiilor bilaterale, precum și pe dinamizarea relațiilor dintre Republica Moldova și UE, Lituania fiind un susținător consecvent al obiectivelor de integrare europeană a țării noastre și de realizare a reformelor prevăzute în Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană.

Pe finalul vizitei, Președinții Maia Sandu și Gitanas Nauseda vor planta câte un arbore la Grădina Botanică din Chișinău, un gest simbolic de aliniere a Republicii Moldova la politica de mediu a Uniunii Europene privind creșterea gradului de conștientizare a populației în legătură cu problemele ecologice”, se mai spune în nota informativă.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *