marți, mai 11, 2021


Reniță prezintă raportul autodenunțurilor de la Plahotniuc și Iaralov. PG: Operează cu frânturi de acte pentru a manipula societatea

Autor: , in Actualitate Politic Social , - 12:07

Deputatul Iurie Reniță a făcut public raportul Procuraturii Generale care ar confirma că fostul lider al Partidului Democrat (PDM), Vladimir Plahotniuc, și Serghei Iaralov – unul dintre consilierii acestuia, au depus autodenunțuri în dosarul „kuliok” – cazul înregistrărilor video în care Igor Dodon ar fi primit de Plahotniuc o pungă în care se prezuma că ar fi fost bani. Pe de altă parte, Procuratura Generală susține că Iurie Reniță operează cu frânturi de acte pentru a manipula societatea.

Procuratura Generală mușamalizează dosarele notorii de corupție, acuzându-mă (absolut nejustificat!) ba de una, ba de alta. Vă prezint cea mai incontestabilă probă documentară, care confirmă că autodenunțurile lui Plahotniuc și Iaralov au fost și sunt în continuare la Procuratura Generală, fapt negat cu vehemență săptămâna trecută de către PG în comunicatul ei de Presă. Oare se poate să mințiți cu atâta nesimțire cetățenii noștri și pe mine ca deputat? Ce aveți a spune, acum, despre acest Raport, adresat Procurorului General (rog să vedeți anexa), în care Procuratura Generală confirmă recepționarea autodenunțurilor de la Plahotniuc și Iaralov privind finanțările ilegale ale PSRM-ului? Chiar doriți atât de mult să vă prezint și alte probe incontestabile despre finanțarea PSRM-ului în frunte cu Igor Dodon? Oare nu e suficient ceea ce v-am prezentat până in prezent, oare nu aveți pe rol dosarul „Bahamas”, care se prăfuiește (intenționat!) la PG de ani buni sau cel cu „kuliokul”(sacoșa), pe care, din considerente exclusiv politice, l-ați clasat? De unde rezultă foarte clar că-i protejați pe Igor Dodon și PSRM de spălare de bani și de corupție”, a spus Reniță.

În context, deputatul Iurie Reniță a mai spus că iresponsabilitatea manifestată de Procuratura Generală (PG) prin acțiunile de mușamalizare a dosarelor de mare corupție denotă un adevăr trist și incontestabil: „Odată cu venirea lui Alexandru Stoianoglo în noiembrie 2019 în fruntea Procuratura Generală, situația dezastruoasă din această instituție fundamentală a statului nostru nu s-a schimbat în bine”.

Foto: Facebook, Iurie Reniță

Ce spune Procuratura Generală

Spre regret, în elanul de a se evidenția pe orice căi și prin orice mijloace, deputatul Iurie Reniță, dând dovadă de lipsa celor mai elementare cunoștințe juridice, a acceptat să fie folosit de anumite grupări criminale în campanii de manipulare a opiniei publice și discreditare a Procuraturii – activitate incompatibilă cu statutul de ales al poporului.

Procuratura informează, repetat, că instituția NU a recepționat vreun autodenunț sau denunț de la cetățenii Plahotniuc și Iaralov nici în cazul înregistrărilor video în care Igor Dodon ar fi primit o pungă, în care se prezumă că ar fi fost bani, nici într-un alt caz gestionat de procurori.

Documentele pe care se fundamentează argumentația domnului deputat NU au tangență cu speța dată, acestea constituind procese verbale de audiere a martorilor într-un alt caz.

Reiterăm că, depozițiile celor doi sunt parte a unei alte investigații, în cadrul unui alt proces penal aflat în derulare.

Prin urmare, deputatul Reniță operează conștient cu frânturi de acte, pe care le atribuie la anumite cazuri concrete, inducând astfel societatea în eroare și încercând să obțină rating politic.

Reamintim tuturor concurenților electorali că Justiția nu se face pe Facebook sau în platourile televizate, iar procedurile legale trebuie să fie cunoscute în special de către aleșii poporului, deputați în Parlament”, este reacția reprezentanților Procuraturii Generale.

Deputatul Iurie Reniță susține că fostul lider al Partidului Democrat (PDM), Vladimir Plahotniuc, și Serghei Iaralov – unul dintre consilierii acestuia, au depus autodenunțuri în dosarul „kuliok” – cazul înregistrărilor video în care Igor Dodon ar fi primit de Plahotniuc o pungă în care se prezuma că ar fi fost bani. Pe de altă parte, Procuratura Generală spune că nu a recepționat vreun autodenunț sau denunț în acest sens, iar cele invocate de Reniță nu corespund adevărului și nu sunt de natură să afecteze valoarea soluțiilor emise de procurori și judecători în speța dată.

Vezi și: Cazul „kuliokul”. Procuratura Generală, despre autodenunțurile lui Plahotniuc și Iaralov, anunțate de Reniță

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *