(VIDEO) PDM lansează primele promisiuni electorale. Filip: „Să lăsăm de data asta deoparte curcanii, sirienii, porumbeii…”

Autor: , in Actualitate / Politic / 11 mai, 2021, 12:57

Membrii Partidului Democrat (PDM) promit după alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie, pensii duble, trei spitale noi și premii de milioane pentru cei ce denunță corupția. Democrații s-au lansat în promisiuni, chiar dacă încă nu sunt înregistrați în cursă electorală. Aceștia și-au structurat planul de țară pentru următorii patru ani, intitulat „Moldova Altfel”.

Liderul PDM, Pavel Filip, susține că în perioada 2016-2019, când a ocupat funcție de prim-ministru, țara s-a mișcat înainte: „S-au construit drumuri bune, s-au reparat școli și grădinițe, tinerii și-au cumpărat mai ușor prima casă, salariile și pensiile au crescut, pensionarii au primit ajutoare de sărbători.

După succesele enumerate, Filip a criticat clasa politică.

Din păcate, începând cu anul 2019, țara nu s-a mai mișcat înainte, s-a blocat. Economia a scăzut, prețurile și tarifele au crescut. Proiecte și programe care să ajute oamenii nu s-au mai lansat. Pe scurt, în ultimii doi ani nimic mai bun decât ce am făcut noi nu a fost inventat”, a spus Filip.

Filip a mai spus că în fiecare sat este nevoie să fie câte un medic de familie, iar salariul unui medic ar urma să ajungă la 35.000 de lei, după Reforma medicinii primare: „Ar mai fi nevoie de încă 200 de ambulațe, trei spitale noi – la nord, centru și sud. După lansarea programului „Un doctor pentru tine”, ar urma lansarea programului „Un control pentru tine”, cu examine medicale anuale gratuite”.

PDM a inclus în obiectivele programului de țară, salarii de 10.000 de lei pentru educatori și polițiști începători, 20.000 de lei pentru pedagogi și școli în fiecare localitate: „Ne propunem ca salariul mediu pe economie să ajungă la 13.000 de lei, pensia medie în următorii patru ani să ajungă până la 4.250 de lei. Considerăm absolut necesar acordarea alocației de 200 de lei lunar pentru fiecare copil cu vârsta de până la 18 ani. Și să continue programul „Ajutor de sărbători”, de 2.000 de lei pentru cei cu venituri mai mici de 4.000 de lei”.

Haideți să facem astfel încât măcar o dată dezbaterile electorale și emisiunile să fie despre programe, despre idei, despre planuri. Haideți să lăsăm de data asta deoparte sirienii, războaiele civile, gay, lesbienele, tancurile rusești, pericolul străinilor, coțofenele, porumbeii, curcanii și așa mai departe”, a adăugat Filip.

Democrații promit premii de până la 1 milion de lei pentru cetățenii ce ar urma să denunțe acte de corupție în sistemul judecătoresc, soldate cu rețineri în flagrant.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X