Bogdan Aurescu: Vom monitoriza cu toată atenția modul în care se desfășoară alegerile din R. Moldova

Autor: , in Actualitate / Politic / 12 mai, 2021, 15:03

Ministrul Afacerilor Externe al României, Bogdan Aurescu, și-a exprimat speranța că alegerile anticipate convocate în Republica Moldova pentru 11 iulie se vor desfășura transparent și „cu deplină corectitudine”. El a reiterat sprijinul deplin al Bucureștiului pentru „agenda reformatoare” a președintelui Maia Sandu. Declarațiile au fost făcute marți seara, 11 mai, la Tema zilei de la Tvr România.

Am luat notă de decizia pe care președintele Republicii Moldova, doamna Maia Sandu, a luat-o de dizolvare a Parlamentului și de declanșare practic a procesului pentru alegeri anticipate pe 11 iulie. Sperăm din toată inima ca aceste alegeri să fie desfășurate printr-o implicare a guvernului actual de la Chișinău, în așa fel încât să se desfășoare transparent și cu deplină corectitudine”, a declarat Bogdan Aurescu.

Aurescu a menționat că România va monitoriza cu toată atenția modul în care se desfășoară alegerile parlamentare anticipate din Republica Moldova: „Nu vom ezita să atragem atenția dacă există probleme. În același timp, vreau doar să mai menționez faptul că România susține pe deplin agenda reformatoare a președintelui Maia Sandu”.

Alegerile parlamentare anticipate urmează să aibă loc la data de 11 iulie.

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a arătat că acțiunile de sprijin pentru Republica Moldova vor continua. Printre acestea, acțiunea de trimitere a vaccinurilor împotriva coronavirusului. Deja peste 300 de mii de doze au fost donate: „Vom vinde din cota noastră vaccinuri pentru ca cetățenii Republicii Moldova să poată să se vaccineze și să pună capăt pandemiei și dincolo de Prut”.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X