Ex-directorul SCR, Anatol Ciubotaru, nu se va regăsi pe lista blocului electoral al lui Renato Usatîi: „Al meu Partid rămâne Medicina”

Autor: , in Actualitate / Politic / 12 mai, 2021, 12:19

Fostul director al Spitalului Clinic Republican (SCR) „Timofei Moșneaga”, Anatolie Ciubotaru, a anunțat miercuri, 12 mai, că nu se va regăsi pe lista nici a unui partid politic la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie. Precizarea a fost făcută în contextul în care liderul Partidului Politic „Partidul Nostru”, Renato Usatîi, a declarat că doctorul se va alătura blocului electoral „Renato Usatîi”.

Anatol Ciubotaru susține că după plecarea de la Spitalul Clinic Republican, a fost contactat de mai mulți politicieni și partide: „Mi-au exprimat simpatiile și mi-au propus colaborări. A fost și Renato Usatîi printre ei, care mi-a cerut părerea profesională pe un șir de subiecte de interes public și căruia îi sunt recunoscător pentru încrederea și atitudinea pur omenească, exprimată într-un moment dificil, în care a trebuit să mă despart de spitalul căruia i-am dedicat aproape o jumătate de secol”.

Fostul director al Spitalului Republican a menționat că după 42 de ani de chirurgie și un mandat de medic-șef al celui mai mare spital din țară, experiența sa de aici și de peste hotare ar putea fi, probabil, utilizată în formarea politicilor publice din domeniul ocrotirii sănătății.

„Dar nu mă voi regăsi pe lista nici a unui partid politic. Din 2 motive – profesional și personal.
1. Chiar dacă este deseori politizată, sănătatea publică trebuie să fie o preocupare peste orice interese de partid. De aceea, pot împărtăși experiența și umila mea pricepere pentru sistemul de sănătate publică și fără a fi pe vreo listă de partid.
2. Motivul personal este că sunt român, născut în Bucovina, sunt unionist convins, trăirile patriotice ale căruia sunt cel mai bine descrise în cîntecele Doinei și ai lui Ion Aldea Teodorovici. Pentru o bună parte din clasa noastră politică aceste trăiri sunt demodate și naive”, a argumentat Anatol Ciubotaru.

Ciubotarul a subliniat că În Parlament e mai mare nevoie de oameni tineri, ambițioși și, probabil, mai puțin sentimentali: „Al meu Partid rămâne Medicina”.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X