„Procesul de vaccinare împotriva COVID-19 este prea încet”. Maia Sandu solicită Ministerul Sănătății să renunțe la imunizarea pe categorii

Autor: , in Actualitate / COVID-19 / Politic / Social / 12 mai, 2021, 09:22

Președinta Maia Sandu susține că procesul de vaccinare împotriva COVID-19 este prea încet, raportat la cantitatea de vaccinuri care există în Republica Moldova. Totodată, solicită să se renunțe la vaccinarea pe categorii și să fie deschise mai multe centre de vaccinare în cât mai multe localități.

Am avut o ședință de lucru cu secretarii de Stat din cadrul Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale. Am accentuat că procesul de vaccinare împotriva Covid-19 este prea încet, raportat la cantitatea de vaccin pe care am reușit să o aducem în țară până în prezent. Mulți moldoveni doresc să se vaccineze și ministerul trebuie să asigure imunizarea doritorilor cât mai repede”, a declatat Maia Sandu.

Șefa statului a mai solicitat să fie mobilizat mai mult personal medical.

Am cerut Ministerului Sănătății să deschidă procesul de vaccinare pentru toți cei care doresc să o facă, iar informațiile să fie clare pentru cetățeni: să se renunțe la vaccinarea pe categorii; să fie deschise mai multe centre de vaccinare în cât mai multe localități – și acestea să funcționeze inclusiv în zilele de odihnă; să fie mobilizat mai mult personal medical, iar procedurile să fie simplificate, astfel încât oamenii să se poată vaccina indiferent de locul de trai sau de muncă”, a subliniat președinta Maia Sandu.

Conform datelor oficiale, în Republica Moldova au fost administrate 192.845 doze de vaccin împotriva COVID-19.

Foto: Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X