(VIDEO) Reniță îi sugerează lui Stoianoglo că ar putea să se vadă în instanța de judecată: „Amenințările și insinuările coincid cu vocabularul lui Dodon”

Autor: , in Actualitate / Politic / 12 mai, 2021, 14:16

Deputatul Iurie Reniță susține că ar putea să îl dea în judecată pe procurorul general Alexandr Stoianoglo, în cazul în care „insinuările și manipulările Procuraturii Generale în adresa mea vor continua”.

V-aș sugera să vă mai temperați elanul declarațiilor politice cu scopul de a vă „evidenția pe orice căi și prin orice mijloace”, de parcă ați avea responsabilități de politician/deputat și nu de procuror general. Iar dacă (în mod impertinent și total inadmisibil) vă permiteți să mă asociați cu unele grupări interlope, atunci vă prezint secvența video de mai jos, ca toată lumea să vadă cine a “acceptat să fie folosit de anumite grupări criminale…”? Concluziile le vor trage chiar cetățenii noștri. În cazul în care insinuările și manipulările Procuraturii Generale în adresa mea vor continua, atunci mă obligați, stimate Alexandr Dmitrievici, să ne vedem în instanța de judecată, unde va fi prezent și “inocentul kuliokar” (conform opiniei PG), Igor Nicolaevici Dodon. Acolo vom avea posibilitatea să demonstrăm cine, în realitate, a acceptat să fie folosit de anumite grupări criminale”, a spus Reniță.

„Take it easy! (mai calm!) – asta v-aș sugera în primul rând, Alexandr Dmitrievici. Amenințările și insinuările în adresa mea din comunicatul de presă de ieri al Procuraturii Generale (PG) coincid cu vocabularul suburban al lui Igor Dodon când este vizat în dosarele de corupție „Bahamas” și „Kuliokul” (sacoșa). La sigur că ați confundat preferințele politice personale cu funcția în care vă aflați, activitatea politică fiind incompatibilă cu statutul de procuror general. Nu e cazul să compromiteți Procuratura Generală ca instituție fundamentală a statului, transformand-o într-o bâtă politică împotriva celora care gândesc altfel (am mai parcurs asemenea timpuri!). Dacă procedați în acest mod și cu acest limbaj reprobabil cu un deputat (ca reprezentant al poporului), pot să-mi imaginez cum vă comportați cu cetățenii de rând?!”, a comentat Reniță.

Deocamdată, Igor Dodon nu a comentat declarațiile în care îi este vizat numele.

Reacția Procuraturii Generale:

„Spre regret, în elanul de a se evidenția pe orice căi și prin orice mijloace, deputatul Iurie Reniță, dând dovadă de lipsa celor mai elementare cunoștințe juridice, a acceptat să fie folosit de anumite grupări criminale în campanii de manipulare a opiniei publice și discreditare a Procuraturii – activitate incompatibilă cu statutul de ales al poporului”, au comentat reprezentanții Procuraturii Generale.

La acest subiect: Reniță prezintă raportul autodenunțurilor de la Plahotniuc și Iaralov. PG: Operează cu frânturi de acte pentru a manipula societatea

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X