26 de moldoveni au rămas blocați în Nepal. Ministerul de Externe: Evaluăm posibilitățile de a fi întorși acasă

Autor: , in Actualitate / COVID-19 / Social / 13 mai, 2021, 17:19

26 de moldoveni au rămas blocați în Nepal, urmare a aplicării unor măsuri suplimentare pe plan intern, cauzate de răspândirea COVID-19 în această țară, inclusiv suspendarea până la data de 31 mai a zborurilor internaționale.

Reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) au anunțat joi, 13 mai, că au fost contactați de cei 26 de cetățeni ai Republicii Moldova, care se află în Nepal.

Evaluăm diferite posibilități de evacuare a cetățenilor Republicii Moldova aflați în Nepal și întoarcere a acestora în țară, menținând, totodată, comunicarea directă cu aceștia”, au precizat reprezentanții MAEIE.

MAEIE monitorizează informațiile privind noile restricții aplicate în alte state, precum și are activat Centrul de Apel la care cetățenii pot semnala ministerului informații despre alți cetățeni aflați în situații dificile, la numărul de telefon: +373 22 788 722.

Irina Benderschi se numără printre cei 26 de moldoveni blocați în Nepal.

„Deja de 2 zile mergem câte 20 km la deal la vale și tot așa. Mergem pe traseul Everest base camp către Lukla. (încolo ne-a trebuit 8 zile să ajungem). E foarte frumos și plin de energie pozitivă acest traseu. Este și foarte solicitant, dar trebuie să ajungem cât mai rapid în Kathmandu, deoarece Nepalul și-a inchis granițele total, deci, suntem blocați aici”, a scris ieri Irina Benderschi pe pagina sa de Facebook.

„Reiterăm pe această cale recomandările adresate cetățenilor moldoveni, de a consulta alertele de călătorie actualizate săptămânal, vineri, și care sunt disponibile la compartimentul „Călătorește în siguranță: MAEIE explică restricțiile de călătorie” și de a evita călătoriile neesențiale în zonele afectate de răspândirea noului coronavirus și restricțiile impuse în consecință de autorități”, au conchis reprezentanții MAEIE.

Vezi și:

Alerte de călătorie COVID-19: Date actualizate privind accesul moldovenilor pe teritoriul altor țări (DOC)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *