CEC a înregistrat blocul electoral PSRM-PCRM. Dodon: Mă bucur că am depășit nemulțumirile personale

Autor: , in Actualitate / Politic / 13 mai, 2021, 15:36

În cadrul ședinței de astăzi, 13 mai, Comisia Electorală Centrală a înregistrat blocul electoral pentru participare la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021, constituit de Partidul Socialiștilor din Republica Moldova și Partidul Comuniștilor, precum și simbolul electoral al acestuia.

Igor Dodon se arată convins că acest bloc va acumula multe voturi.

Toate forțele sensibile, cu adevărat patriotice ale societății noastre așteptau crearea acestui bloc. Mă bucur că liderii ambelor partide, care dețin poziții foarte apropiate și împărtășesc valori comune, au reușit să se ridice deasupra dezacordurilor momentului, să depășească nemulțumirile personale și să se unească în numele țării.

Sunt sigur că acest bloc va atrage voturile tuturor susținătorilor păstrării statalității moldovenești, justiției sociale, păcii civile și interetnice, va câștiga aceste alegeri și are șansa de a obține majoritatea mandatelor în noul Parlament.

Unindu-ne, vom salva statalitatea Moldovei și demnitatea umană a concetățenilor noștri”, a spus Dodon, după înregistarea blocului.

Potrivit lui Igor Dodon, imaginea de mai jos este simbolul electoral al Blocului:

Potrivit hotărârii CEC, comitetul politic al blocului electoral va aproba și modifica lista de candidați pentru funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova, va desemna reprezentanții și observatorii în organele electorale, precum și persoanele de încredere, va decide asupra modului de gestionare a contului bancar cu mențiunea „Fond electoral” al blocului, va aproba și, după caz, va modifica strategia electorală a blocului electoral și va îndeplini și alte atribuții ce se impun unui concurent electoral.

Amintim că începând cu data de 14 mai, CEC va recepționa documentele pentru înregistrarea candidaților la funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova.

Liderul socialiștilor Igor Dodon și președintele comuniștilor Vladimir Voronin au semnat documentul oficial de creare a Blocului Electoral al PSRM și PCRM. Anunțul a fost făcut de Dodon miercuri, 12 mai, publicând și fotografii de la întrevedere.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *