FOTO. „Este o carte deosebită”. Scriitoarea Victoria Fonari a lansat „Jurnalul Micului Călător din Chișinău”

Autor: , in Actualitate / Cultură/Media / IT/Ştiinţă / 13 mai, 2021, 14:42

Scriitoarea Victoria Fonari a lansat recent cartea „Jurnalul Micului Călător din Chișinău”. Evenimentul s-a desfășurat on-line și a putut fi urmărit de doritori pe rețelele de socializare. La lansarea de carte au participat reprezentanți ai Salonului Literar Artistic „La Creangă”, reprezentanți ai Bibliotecii Publice din Ceadâr-Lunga, dar și elevi de la Liceul „Doina și Ion Aldea- Teodorovici” din Capitală.

Jurnalul micului călător din Chișinău” de Victoria Fonari a văzut lumina tiparului la editura „Pontos”. A fost ilustrată de Alexandru și Andreea Jangă. Este o carte pentru copii, iar protagonistul este un băiețel curios de numai 4 ani. De asemenea, în carte se regăsesc informații interesante despre cartierul Buiucani.

Autor: Mihaela Baciu

Vreau să vă spun că luna aprilie, de obicei, era pentru mine momentul de a vedea și a merge în fiecare zi practic la salonul de Carte pentru Copii. Anul acesta și anul trecut i-am simțim lipsa, dar mă bucur nespus că anume în luna aprilie se deschide cartea mea spre cititor”, susține autoarea acestei cărți Victoria Fonari.

 

Cartea a fost prezentată elevilor de la Liceul Teoretic „Doina și Ion Aldea-Teodorovici”, dar și profesoarelor acestora, Aurelia Ababii și Rodica Mihalachi. Denumirea liceului se regăsește și printre paginile cărții „Jurnalul micului călător din Chișinău” de Victoria Fonari. Astfel că, elevii au avut posibilitatea să discute cu scriitoarea și să-i ofere întrebări.

Scriitoarea și moderatoarea salonului literar artistic „La Creangă”, Claudia Partole, a precizat că este o carte deosebită. „Mă bucur că avem această posibilitate de a ne vedea fie măcar și online. Vreau să le mulțumesc colegilor care m-au ajutat să pregătim această întâlnire, ne-ați adus virtual la ședință claselor a III-a „C” și a III-a „D” de la Liceul „Doina și Ion Aldea-Teodorovici”. Țin în brațe o carte deosebită, este „Jurnalul Micului Călător din Chișinău”. Vreau să spun că am avut momente când am zis vai ce frumos a zis Victoria, exact cum aș fi vrut să povestesc și eu despre ceea ce mă încântă”, a conchis scriitoarea.

Captură video de la evenimentul de lansare a cărții
Captură video de la evenimentul de lansare a cărții

Salonul Literar Artistic „La Creangă” este un salon care activează în cadrul Bibliotecii Naționale „Ion Creangă”, și este un cenaclu care întrunește copiii și adulții, părinții, profesorii într-o comunitate creativă. În special, dorim să se întâlnească în această platformă a salonului toți copii care scriu versuri, povești, povestiri, cei care pictează, compun muzică, cântă și fac alte lucruri frumoase. În cadrul acestui salon organizăm întâlniri cu personalități din domeniul creației, cu scriitori, pictori, interpreți, muzicieni”, a subliniat Eugenia Berjan, directoarea generală a Bibliotecii Naționale pentru Copii „Ion Creanga”.

La discuția on-line a participat și invitata specială, Tatiana Sîrbu, doctor în științe biologice, șef laborator la Grădina Botanică Națională. Cartea „Jurnalul micului călător din Chișinău” poate fi cumpărată în librăriile din Capitală. Victoria Fonari s-a născut în data de 8 martie 1975 la Chișinău. Este scriitoarea a multor cărți și volume de poezii. A scris atât cărți pentru copii, cât și critică literară. În anul 2016 a fost decernată cu Titlul de Poetă a Iașilor, în cadrul Festivalului Internațional, Ediția a III-a „Poezia la Iași”, oferit de Primăria Municipiului Iași.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *