Năstase, la întrevedere cu Hogan: Resetarea Parlamentului, soluția pentru anularea consecințelor târgului politic dintre Plahotniuc și Dodon

Autor: , in Politic / 13 mai, 2021, 18:01

„Resetarea Parlamentului prin alegeri anticipate a fost și rămâne unica soluție pentru anularea consecințelor târgului politic dintre Plahotniuc și Dodon”. Opinia aparține liderului Platformei DA, Andrei Năstase, și a fost expusă la întrevederea cu ambasadorul SUA la Chișinău, Dereck Hogan.

Potrivit lui Năstase, în cadrul întrevederii a avut loc un schimb larg de păreri despre situația economică, socială și politică din Republica Moldova, precum și despre condițiile de desfășurare a scrutinului parlamentar din 11 iulie curent.

Am declarat că resetarea Parlamentului prin alegeri anticipate a fost și rămâne unica soluție pentru anularea consecințelor târgului politic dintre Plahotniuc și Dodon. Impunerea sistemului mixt de vot, coroborat cu controlul politic asupra procesului electoral, a permis accederea în parlamentul țării a mai multor persoane corupte, implicate în scheme și crime de proporții. Din acest punct de vedere alegerile anticipate pot oferi șansa revenirii la normalitate”, a menționat Năstase.

Liderul Platformei DA a subliniat că este îngrijorat privind corectitudinea scrutinului și modul în care organele electorale.

Am discutat și reiterat îngrijorarea privind corectitudinea scrutinului și modul în care organele electorale vor ști să garanteze o campanie corectă, că partide precum cele conduse de interlopi, de beneficiari ai spălătoriei mafiei rusești și ai furtului miliardului sunt calificate ca și eligibile de organele electorale, iar capacitatea de corupere a acestora poate deforma și viitoarea componență a legislativului.Platforma DA pledează pentru un scrutin corect, desfășurat în condiții libere, care să respecte legea și să ofere șanse egale tuturor concurenților”, a conchis Năstase.

Alegerile parlamentare anticipate urmează să aibă loc pe 11 iulie.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *