Reacția lui Jizdan, după ce ANI a dispus confiscarea averii sale nejustificate: S-au admis careva confuzii

Autor: , in Actualitate / Politic / 13 mai, 2021, 14:01

Secretarul general al PDM, fostul ministru de Interne, Alexandru Jizdan, a venit cu o reacție, după ce Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a dispus confiscarea averii sale nejustificate, fiind vorba de 770.000 de lei. Acesta susține că s-au admis careva confuzii.

„Cred necesar să mă expun cu unele concretizări pentru a nu admite interpretarea acestei situații „cu semne de întrebare”. În acest an am aflat oficial despre unele verificări întreprinse de ANI, inițiate încă din anul 2019 și țin să menționez că s-au admis careva confuzii. Nu am avut și nu am ce să ascund și în perioada activității mi-am declarat transparent proprietățile și veniturile obținute”, a comentat Jizdan.

Democratul argumenează că declarațiile și dovezile pe care le-a prezentat nu au fost luate în calcul.

Din cauza că ofițerul ANI nu a ținut cont de informațiile pe care le-a oferit în timpul verificărilor, iar dovezile și declarațiile făcute de mine cu scopul de a exclude neclaritățile apărute nu au fost luate în calcul, am să punctez aici câteva detalii importante, pe care cetățenii trebuie să le cunoască:

1. Referitor la suma de bani despre care informează ANI că nu are dovada provenienței. Acești bani sunt venituri acumulate din vinderea unei proprietăți de familie (un teren agricol al părinților mei) și au fost transferați oficial în perioada studiilor feciorului meu de peste hotare, timp de 4 ani.
2. Acele pretinse imobile deținute în afara Republicii Moldova, sunt 3 apartamente luate în chirie în perioada acestor studii. Respectiv, este absurd să-mi fie atribuite mie sau familiei mele în acest context.
3. Despre faptul că nu am declarat o construcție din localitatea Molovata pot să vă zic că terenul și casa de vară construită acolo au fost declarate oficial, iar problema de fapt ar fi în 28 de m care există în actele de vânzare-cumpărare, dar care fizic nu sunt. (păcat că și acest lucru a fost interpretat de ANI).
4. Cât despre suma de 53 de mii lei, bani care nu au fost incluși în declarația de venit de acum 4 ani, vreau să reiterez ceea ce am comunicat și angajaților ANI. Acești bani sunt veniturile soției mele din activitatea didactică, care din greșeală nu a fost indicată la momentul depunerii”, este explicația oferită de Jizdan.

Democratul susține că a prezentat toate informațiile și detaliile necesare care explică fiecare întrebare pe care a avut-o Autoritatea Națională de Integritate: „Dar mă conving că nu s-a luat în calcul nimic absolut, fapt care îmi pare absolut incorect”.

Din această cauză, este absolut necesar ca instanța de judecată să verifice toate detaliile și să se expună pe marginea acestui caz în care sunt vizat și care mai degrabă seamănă cu intenții politice”, a conchis Jizdan.

La acest subiect: Jizdan riscă să rămână fără 770.000 de lei. ANI cere confiscarea averii nejustificate

Amintim că, inspectorul de integritate a dispus confiscarea averii nejustificate în sumă de peste 770 de mii de lei a lui Alexandru Jizdan și a sesizat Procuratura Generală pe aspectul falsului în declarații. Dacă actul ANI va rămâne definitiv în instanța de judecată, deputatul riscă interdicția de a ocupa o funcție publică sau de demnitate publică timp de trei ani, urmând să fie înscris și în Registrul Interdicțiilor.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *