Slusari îi cere Maiei Sandu să convoace astăzi ședința CSS: Vaja Jhashi scoate grâul din țară

Autor: , in Actualitate / Politic / 14 mai, 2021, 13:01

Vicepreședintele Platformei Demnitate și Adevăr, Alexandru Slusari, îi cere președintei Maia Sandu să convoace de urgență o ședință a Consiliului Suprem de Securitate în cadrul căreia să fie discutată problema exporturilor de grâu, în condițiile în care acesta semnalează posibile probleme privind securitatea alimentară a statului.

Slusari susține că chiar în aceste clipe „nava HACI, angajată de Vaja Jashi, încarcă nestingherit grâu în port pentru a fi exportat la prețul de 4,6 lei per kg”.

„Jumătate de cantitatea de 6 mii tone deja este încarcată. Șeful ANSA presează subalternii din Cahul să elibereze certificatul fitosanitar, chiar dacă în documente este inclusă o informație falsă. Aceeași presiune vine și din partea Serviciului Vamal. Iar în paralel în raioane deja se scumpește brusc pâinea”, menționează deputatul.

El spune că nu are încredere în Guvernul interimar, care poate decide blocarea exporturilor de grâu.

„Solicit ca doamna președintă să convoace până în seară Consiliul Suprem de Securitate pe acest subiect cu raportul de la SIS și cu participarea membrilor Guvernului, care tot în acea ședința să aprobe decizia de a interzice exportul grâului până la 1 iulie. În caz contrar, nava mâine dimineață va pleca cu 6000 mii tone grâu și degrabă vor veni și alte nave pentru a exporta celelalte 11 mii”, a mai spus Slusari.

Tot astăzi, președintele interimar al PAS, Igor Grosu, a acuzat o înțelegere între Igor Dodon și Vaja Jhashi și a cerut Guvernului interimar să impună interdicție la exporturile de grâu, în condițiile în care prețurile la pâine au crescut în ultima perioadă în mai multe regiuni ale țării.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X