Un fals angajat al unei întreprinderi de furnizare a gazelor din Chișinău, reținut. Cum mințea cetățenii

Autor: , in Social / 14 mai, 2021, 17:00

Se dădea drept angajat al unei întreprinderi de furnizare a gazelor și prin acces liber intra în locuințe. Oamenii legii au reținut un tânăr care este suspectat de comiterea mai multor furturi din locuințe și jaf. Acesta a fost judecat anterior pentru infracțiuni similare.

Un tânăr de 23 de ani din Capitală este suspectat că pe parcursul lunilor ianuarie-mai, ar fi comis cel puțin cinci infracțiuni: 4 furturi din apartament și un jaf. Acesta identifica persoane în etate și le urmărea până la scara blocului, ulterior, se dădea drept angajat al unei întreprinderi de furnizare a gazelor și prin acces liber intra în locuințe. Odată ce se vedea în locuință, sub pretextul verificării facturilor și profitând de neatenția bătrânelor, pe ascuns sustrăgea mijloacele bănești și articole din aur, după care părăsea locuința.

Prejudiciul cauzat părților vătămate a fost estimat la 50.000 de lei.

În cadrul acțiunilor de investigație și urmărire penală, forțele de ordine au acumulat probe concludente ce îi demonstrează vinovăția. Totodată, suspectul a fost recunoscut și de părțile vătămate.

Suspectul a fost reținut pentru 72 de ore și este cercetat pentru furt și jaf. Conform legislației în vigoare, acesta riscă până la 7 ani de închisoare.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X