31 de moldoveni vor fi repatriați din Fâșia Gaza. Au fost alocați 150.000 de lei

Autor: , in Actualitate / Social / 19 mai, 2021, 16:27

În regim de urgență au fost alocați 150.000 de lei din Fondul din Intervenție a Guvernului pentru repatrierea din Fâșia Gaza a 31 de cetățeni moldoveni.

Din Fâșia Gaza urmează a fi repatriați 31 de cetățeni moldoveni, dintre care 7 femei și 24 de copii.

Cunoașteți bine care este situația actuală în Fâșia Gaza. Acolo sunt 7 femei cu 24 de copii. Luând în considerarea solicitarea celor 31 de cetățeni ai R. Moldova de a fi repatriați cât mai curând posibil, rog să acceptăm alocarea a 150.000 de lei. Ministerul Finanțelor va aloca banii Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE). Sper că cele 7 mame cu 24 de copii vor ajunge cât mai rapid în țară”, a declarat premierul interimar Aureliu Ciocoi.

Citește și: „Pregătiți geanta cu actele și lucrurule strict necesare și țineți-o la îndemână”. Ambasada R. Moldova în statul Israel anunță noi detalii despre bombardiere

Amintim și că, zborurile pe ruta Chișinău-Tel Aviv-Chișinău au fost reluate. Anunțul a fost făcut marți, 18 mai, de Ambasada Republicii Moldova în statul Israel.

Cetățenii Republicii Moldova care intenționează să părăsească statul Israel trebuie să prezinte la aeroport testul PCR COVID-19 negativ.

Pentru a beneficia de testare la Aeroportul Ben Gurion cu 72 înainte de plecare din Statul Israel, cetățenii se pot programa online pentru acest serviciu la adresa electronică Check2fly.

De asemenea, la plecare din Statul Israel, rămâne obligatorie îndeplinirea “Formularului de ieșire”.
Pentru a fi la curent cu ultimele schimbări în documentația necesară cetățenii pot accesa pagina electronică TravelDoc.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X