360 de persoane s-au infectat cu COVID-19, după ce s-au vaccinat. Explicația autorităților din Sănătate

Autor: , in Actualitate / COVID-19 / Social / 19 mai, 2021, 14:10

De la debutul campaniei de vaccinare în Republica Moldova, 360 de persoane s-au infectat cu COVID-19 după ce s-au imunizat. Datele au fost prezentate de medicul epidemiolog Alexei Ceban, în cadrul briefingului de presă al Ministerului Sănătății de marți, 19 mai.

Epidemilogul Alexei Ceban a reiterat că persoanele imunizate se pot infecta cu COVID-19, menționând despre importanța măsurilor de protecție.

Testați pozitiv după vaccinare au fost înregistrate 360 de persoane. Acest interval de la debut și administrarea vaccinului împotriva COVID-19 a fost de 12 zile, iar intervalul mediu de zile de la administrare și rezultatul testului este în jur de 16 zile. Menționăm că, după vaccinare fiecare persoană trebuie să se protejeze, ca și alte persoane. Nu uităm de măsurile de protecție”, a explicat Ceban.

Potrivit datelor prezentate de autoritățile din Sănătate, în total, au fost raportate 1.342 de reacții adverse, dintre care 96% cu forme ușoare și 4.3% cu forme moderate.

96% din cele 1.342 de persoane au avut reacții precum febră, frisoane, dureri musculare și articulare, oboseală pronunțată. 57 de persoane au avut reacții adverse moderate, adică o febră mai mare decât 38.5 sau o reacție alergică moderată. Forme severe nu au fost înregistrate”, a precizat Alexei Ceban.

Ministerul Sănătății a anunțat marți, 19 mai că a fost lansată integral a treia etapă de vaccinare împotriva COVID-19.

Detalii: „Nu uităm că COVID-19 nu a dispărut”. Ministerul Sănătății anunță lansarea integrală a etapei a treia de vaccinare

Conform ultimelor date prezentate de Ministerul Sănătății, se înregistrează o reducere a numărului de cazuri de COVID-19 cu 20% comparativ cu săptămâna trecută: „Aceasta se datorează intensificării procesului de vaccinare în rândul populației. Până în prezent, au fost administrate 253.310 doze de vaccine, aceasta presupune o rată de vaccinare de 6,3%”.

Totodată, rata morbidității în rândul lucrătorilor medicali s-a micșorat cu 90% de la începutul campaniei de vaccinare.

Autor: Cristina Vasilașcu

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X