Raportul preliminar privind avionul de mici dimensiuni, prăbușit la Vadul lui Vodă (DOC)

Autor: , in Actualitate / Social / 19 mai, 2021, 17:11

La o lună distanță, Ministerul Economiei și Infrastructurii a publicat Raportul preliminar privind Investigația tehnică de siguranță a accidentului de aviație civilă produs la data de 18 aprilie, în apropierea aerodromului Vadul lui Vodă, cu implicarea aeronavei de tip Aerostar «Festival» R40F, nr. de înregistrare 0007.

Analiza preliminară a informațiilor acumulate la aceată etapă de către Comisie, sugerează că o posibila cauză a accindentului ar fi o angajare a aeronavei din viraj cu intrare în spirală abruptă din cauza pierderii motorului”, se menționează în raportul preliminar.

Ministerul Economiei a subliniat că investigația accidentului de aviație civilă este în curs de desfășurare, iar după analizarea tuturor materialelor/probelor obținute pe parcursul investigației, Comisia permanentă pentru investigarea evenimentelor aeronautice, va întocmi și prezenta Raportul final.

Amintim că dumincă, 18 aprilie, o aeronavă de tip Eurostar Festival 0007 s-a prăbușit în apropiere de aerodromul din Vadu lui Vodă.

Potrivit informațiilor, aeronava a căzut după ce aceasta a decolat la o înălțime de 200 -300 metri. La bordul avionului se aflau două persoane. La fața locului au fost îndreptate două echipaje de pompieri. Ajunși, aceștia au stabilit că în urma prăbușirii aeronavei, persoanele au ieșit de sine stătător, nefiind nevoie de acțiuni de deblocare sau descarcerare. Totodată, în urma impactului obiectului de zbor cu solul nu s-a produs explozie sau incendiu. În urma incidentului, persoanele au primit îngrijirile medicale necesare.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X