Cărțile donate de Ceban bibliotecii în aer din Capitală au dispărut: „Sunt camere de supraveghere”

Autor: , in Social / 19 mai, 2021, 17:45

La doar o zi de la inaugurarea în Scuarul „Mihai Eminescu” a bibliotecii mobile, mai multe cărți deja au fost furate. Anunțul a fost făcut de primarul Ion Ceban.

Să nu poată duce ei atâtea cărți câte putem aduce noi! Cărțile care le-am adus în biblioteca din aer liber nu mai sunt. Tare sper că vor fi citite și întoarse ca să poată fi citite și de alți doritori”, a comentat Ceban.

Joi, 20 aprilie, la ora 11:00, mai mulți scriitori, reprezentanți ai bibliotecilor și instituțiilor educaționale vor dona cărți pentru biblioteca în aer liber.

Fiecare poate aduce câte o carte și să împărtășească cu ceilalți din pasiunea de a citi. Ceea ce facem este pentru noi toți! Camere de supraveghere sunt!”, a conchis Ceban.

Marți, 18 mai, în Scuarul „Mihai Eminescu” a fost inaugurată o bibliotecă mobilă, pentru ca iubitorii de lectură să poată răsfoi o carte în aer liber, când se află în trecere prin centrul orașului.

Primarul general, Ion Ceban, a adus primele volume de carte. Acestea sunt „Chișinăul necunoscut” de Iurie Colesnic și „Moldova și cele 7 minuni ale ei” de Iurie Răileanu. Edilul a precizat că rolul acestei inițiative este de a încuraja oamenii să citească, să se îmbogățească spiritual și să cunoască lucruri noi, pentru a fi de folos societății.

Ceban a mai spus că în cele 2 dulapuri/vitrine ale bibliotecii vor fi expuse titluri pentru diverși cititori: literatură clasică, romane polițiste și de aventură, cărți pentru copii, precum și enciclopedii.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X