Guvernul în exercițiu anunță despre achiziționarea unui lot de 700.000 de doze de vaccin Pfizer

Autor: , in Actualitate / COVID-19 / Politic / Social / 19 mai, 2021, 16:51

Guvernul în exercițiu a aprobat achiziționarea unui lot de 700.000 de doze de vaccin împotriva COVID-19, produs de compania Pfizer-BioNTech.

Conform proiectului de hotărâre aprobat de membrii Guvernului în exercițiu, dozele de vaccin vor fi livrate în Republica Moldova începând cu lunile septembrie – octombrie.

Cu privire unele măsuri privind procesul de achiziționare a vaccinului anti-COVID-19, venim să aprobăm proiectul privind achiziția vaccinurilor. La moment suntem în discuții, negocieri directe cu producătorul Pfizer. Solicităm aprobarea hotărârii de a procura 700.000 de doze de vaccin Pfizer”, a spus secretarul de stat, Igor Curov.

Premierul interimar Aureliu Ciocoi a subliniat că este o decizie importantă.

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale poartă negocieri cu compania Pfizer-BioNTech. Este vorba despre achiziționarea unui lot de 700.000 de doze de vaccinuri. Aceste doze presupune 350.000 de oameni vaccinați cu două doze. Procesul de vaccinare trebuie să continue. Conform datelor Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), COVID-19 va pierde din intensitate abia în martie 2023”, a declarat Ciocoi.

Campania de vaccinare împotriva COVID-19 în R. Moldova a început pe 2 martie curent. Potrivit ultimelor date, în țara noastră au fost administrate 253.310 doze de vaccin împotriva COVID-19.

Vaccinul Pfizer/ BioNTech necesită condiții speciale de păstrare la o temperatură foarte scăzută (-60°C până la -90°C). După un proces controlat de ajustare a temperaturii acest vaccin poate fi transferat și depozitat la temperatura normală a frigiderului (+2°C până la +8°C), păstrându-și în același timp eficacitatea pentru o perioadă maximă de 120 ore, iar în cazul în care a fost extrasă cel puțin o doză din flacon, acesta se va utiliza în maxim 6 ore.

Fiecare persoană va fi imunizată cu două doze de vaccin, administrate la un interval de 21 zile. Toate persoanele vaccinate vor fi înregistrate în registrul electronic de vaccinare COVID-19.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X