Răspunsul Procuraturii Anticorupție, după ce Șor a propus să returneze banii în dosarul furtul miliardului

Autor: , in Actualitate / Economic / Politic / 19 mai, 2021, 15:28

„Ne aflăm în imposibilitatea de a stabili modul de examinare a solicitării abordate”. Această declarație se regăsește în reacția emisă de reprezentanții Procuraturii Anticorupție, după ce Ilan Șor a anunțat că este gata să returneze suma de bani care i se impută și să o revendice ulterior de la beneficiarii reali ai fraudei bancare, iar avocații acestuia au transmis scrisori către mai multe instituții de stat pentru a demara discuții.

Salutăm orice potențială intenție veritabilă și eventual sinceră de recuperare a prejudiciului în orice cauză penală. Dar, urmare a verificării conținutului adresării dumneavoastră, constatăm că niciuna nu este suficient de clară și nici precisă, așa cum ați evitat să concretizați în cadrul căreia dintre cele două cauze penale se pretinde să fie recuperat prejudiciul material”, se menționează în răspunsul Procuraturii Anticorupție.

În reacția emisă, se precizează că „în lipsa unor concretizări, Procuratura Anticorupție se află în imposibilitate de a stabili modul de examinare a solicitării aordate”.

Ilan Șor critică răspunsul Procuraturii Anticorupție: „Nu vor să miște un deget pentru recuperarea banilor furați”

Procuratura nu și-a dat deloc interesul în privința returnării banilor furați din băncile devalizate. În loc de răspuns la propunerea de a compensa prejudiciul cauzat statului, am primit o țidulă formală. Mă adresez guvernatorului Băncii Naționale, procurorului general și anunț, pe această cale, că sunt disponibil, prin Skype, deoarece intenționat faceți așa încât să nu pot să mă aflu în spațiul public, să am întâlniri și să depun mărturii, să discutăm despre cum pot ajunge imediat banii sustrași din frauda bancară în bugetul de stat. Asta numai dacă vreți cu adevărat ca acești bani să fie returnați. Judecând după cele întâmplate în ultimele două săptămâni, constat că nu urmăriți decât să vă faceți PR, să-mi pătați și să-mi ponegriți numele. Dacă ați fi vrut cu adevărat ca banii sustrași din furtul sistemului bancar să ajungă în bugetul de stat, demult i-ați fi sunat pe avocații mei și ați fi stabilit o întâlnire de 10-15 minute sau ați fi luat legătura cu mine, prin Skype”, a declarat Ilan Șor.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X