După PSRM și ȘOR, și AUR îl critică dur pe ambasadorul Michalko

Autor: , in Actualitate / Politic / 20 mai, 2021, 08:07

Alianța pentru Unirea Românilor a lansat critici dure la adresa șefului delegației Uniunii Europene la Chișinău, Peter Michalko, declarându-și nemulțumirea în legătură cu o vizită a acestuia în orașul Bălți, acolo unde a participat la inaugurarea unor proiecte finanțate de UE.

Într-un comunicat de presă, AUR acuză că prin vizita sa la Bălți, Peter Michalko „a sugerat moldovenilor ideea că Renato Usatîi ar putea să fie bun”.

„Acest mandat nu este unul al Uniunii Europene și folosirea poziției publice deținute aici pentru a lăsa impresia că există directive de la Bruxelles reprezintă un act ilegal.
Solicităm public domnului ambasador să prezinte mandatului primit și de la cine l-a primit deoarece noi nu avem cunoștință ca așa ceva să se fi decis la nivelul Uniunii Europene” , se arată în comunicatul AUR.

Peter Michalko s-a aflat miercuri într-o vizită la Bălți, acolo unde a inaugurat primul troleibuz cu propulsie autonomă din oraș, achiziționat datorită finanțărilor europene. În total, 11 astfel de troleibuze vor fi puse în circulație datorită acestor finanțări.

Anterior, critici dure și chiar demisia lui Michalko a mai fost cerută și de către cei din Partidul ȘOR, nemulțumiți de faptul că Michalko a criticat în cadrul unui interviu pentru Cotidianul faptul că la guvernare au revenit cei implicați în jaful din sistemul bancar. Și liderul PSRM Igor Dodon l-a criticat în repetate rânduri pe Michalko, în special în ultimele luni.

AUR Chișinău se declară partid proeuropean și pro-NATO

UPDATE 11:50 Partidul AUR susține că este un partid proeuropean și Pro-NATO și evită orice asociere cu PSRM, Partidul ȘOR sau formațiunea lui Renato Usatîi.

„Având în vedere titlul articolului care este unul ce sugerează o asociere negativă, vă precizăm următoarele: AUR este un partid PRO-NATO și PRO-EUROPEAN. Partidele PSRM, PARTIDUL LUI ȘOR ȘI AL lui USATÂI reprezintă elemente politice nocive pentru democrația din Republica Moldova, ce susțin separatismul rusesc din regiunea transnistreană. Aceste partide au o finanțare dubioasă și ar trebui scoate în afara legii”, se arată într-o reacție a AUR.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *